blank

Vastgoed verhuren

Vastgoed verhuren in Suriname

Wilt u vastgoed verhuren in Suriname?

Heeft u een huis, woning, vakantiewoning, appartement of zakenpand ter beschikking en wilt dit verhuren? Surgoed kan u verder helpen! Wij zoeken voor u een geschikte huurder. Onze ervaren vastgoedexperts begeleiden u bij de verhuur van uw object en adviseren u uitgebreid. Wij garanderen u een correcte prijs en een geschikte huurder.

Sterktes

  • Wij stellen enkele voorwaarden voorop naar potentiële huurders toe waardoor wij gegarandeerd een betrouwbare, geschikte huurder voor uw object vinden.
  • Surgoed is de grootste makelaarsorganisatie van Suriname.
  • Maandelijks bezoeken duizenden mensen onze website en Facebookpagina.
  • Elk kwartaal zijn er duizenden lezers van onze vastgoedkrant waarin uw object verschijnt.

Werkwijze

Surgoed start met een intakegesprek wanneer u beslist uw object te verhuren. Wij bespreken samen met u onze voorwaarden en we informeren u uitgebreid over onze werkwijze.

Daarna bezichtigen we uw object. We maken foto’s en leggen daarna onze samenwerking contractueel vast. We bespreken het object uitgebreid en we bekijken de kwaliteiten ervan. Op die manier bepalen wij een correcte huurprijs en kunnen wij aan beide partijen een goede prijs/kwaliteitverhouding garanderen.

Zichtbaarheid advertentie

Surgoed zal ervoor zorgen dat uw object via verschillende kanalen te huur wordt aangeboden. Wij maken uw object bekend via de website, nieuwsbrief, Facebookpagina, Surgoedkrant en andere sociale media. Zo vinden wij snel een geschikte huurder.

Contracttermijn

Omdat Surgoed Makelaardij NV garant zal staan voor 100% exposure van uw object, eisen wij van u, dat u ons het alleenrecht geeft om dit object gedurende de contracttermijn (12 maanden) te huur aan te bieden.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Surgoed?

Volg deze link om de Algemene Consumentenvoorwaarden van Surgoed Makelaardij NV te lezen.

Object te huur aanbieden

Wij willen iets te huur aanbieden en zouden graag de procedure willen weten?

Indien u beslist om uw object bij ons in portefeuille te geven, zullen wij eerst de voorwaarden met u bespreken. Hierna zullen wij samen met u het object bezichtigen, waarna het intake gesprek volgt. Gaat u akkoord met de voorwaarden dan zullen wij foto’s laten maken en de samenwerking contractueel vast leggen. Omdat Surgoed Makelaardij garant zal staan voor 100% exposure van uw object, eisen wij van u dat u ons het alleenrecht geeft om dit object gedurende de contractstermijn te huur aan te bieden.

Wat zijn de voorwaarden bij verhuurbemiddeling?

Voorwaarden verhuurbemiddeling

  • Bij een verhuurbemiddeling, welke contractueel wordt vastgelegd, zal Surgoed Makelaardij NV als opdrachtnemer de taak op zich nemen om het betreffende object namens de eigenaar/ opdrachtgever te verhuren en/of in de verhuur te bemiddelen.
  • Deze overeenkomst is geldig vanaf dagtekening voor een periode van 6(zes) maanden.
  • De opdrachtgever geeft Surgoed Makelaardij NV exclusiviteit dit object te verhuren, m.a.w. het object mag alleen door Surgoed Makelaardij NV op de markt gebracht worden.
  • De bemiddelingsfee, één volle maand huur, wordt eenmalig gefactureerd zodra de huurovereenkomst tussen opdrachtgever/verhuurder en huurder tot stand is gekomen.

Nota bene:

Indien de verhuurder/eigenaar gedurende de contractstermijn zelf een huurder vindt, dan is er sprake van contractbreuk en dient de bemiddelingsfee, een volle maand huur, toch betaald te worden aan Surgoed Makelaardij NV

No cure no pay

Welk bedrag brengt Surgoed in rekening voor haar diensten bij verkoop of verhuur van een object?

Wij werken met het ‘no cure no pay principe’; dit houdt in dat u ons niet hoeft te betalen als wij uw woning en/of perceel niet hebben kunnen verkopen of verhuren.

Verhuur van uw woning

Als wij een huurder gevonden hebben voor uw woning, dan dient u ons bij een jaar contract één (1) volle maand huurcommissie te betalen.

Verkoop van uw woning

Indien wij erin slagen om uw woning en/of perceel te verkopen, zult u  5% verkoopcommissie over de verkoopprijs exclusief kosten koper, met een minimum van 2500,- EURO, aan ons moeten betalen.

Wat is “kosten koper”?

Kosten koper (K.K.) betekent dat de koper de kosten voor de overdracht van het object dient te betalen.

Onder kosten koper vallen nooit de makelaarskosten. Als een verkoper een makelaar inschakelt voor de verkoop van zijn/haar object dan zal de verkoper de kosten van deze makelaar moeten betalen. Als de koper een makelaar inschakelt voor de aankoop van een woning, zal de koper de kosten van deze makelaar moeten betalen.

Wat zijn de tarieven die een makelaar berekent voor zijn diensten

De courtages van de makelaar in Suriname liggen altijd rond de 5%.

De makelaar vraagt een belachelijke hoge prijs voor een woning. Mag dat?

De makelaar probeert altijd met de klant een zo goed mogelijke marktconforme prijs samen te stellen. Desondanks bepaalt de verkoper uiteindelijk zijn prijs. Of de makelaar bereid is het object in portefeuille te nemen is de vraag. Uiteindelijk bepaalt de verkoper waarvoor hij zijn woning verkoopt. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist.

Exposure objecten

Wat doet Surgoed Makelaardij om het object onder de aandacht te brengen van potentiele kopers?

Website

Wij zorgen voor exposure via onze website www.surgoed.com, waar per dag honderden unieke bezoekers op zoek gaan naar hun perceel, ideale woonhuis in Suriname of zakenpand. Ons vastgoed aanbod wordt overzichtelijk gecategoriseerd, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van zoekfuncties, de klant kan met behulp van deze zoekfuncties filteren en op de aangeboden objecten reageren door een e-mailbericht te sturen naar [email protected].

Maandelijks versturen wij een nieuwsbrief aan onze abonnees. Als geïnteresseerden zich via www.surgoed.com geregistreerd hebben, worden zij regelmatig voorzien van alle nieuwe objecten die te koop of te huur worden aangeboden. Het bereik van de Surgoed Nieuwsbrief is meer dan 10000 vastgoedzoekende personen in zowel Suriname als het buitenland.

Vastgoedkrant

Het vastgoedaanbod, de leuke woonverhalen, de columns, de diverse artikelen worden misschien wel diverser en toegankelijker. Dit allemaal is mogelijk door onze nieuwe lifestyle krant, “House & Home & Lifestyle”, die huis aan huis bezorgd wordt in verschillende wijken in groot Paramaribo. De mogelijkheid bestaat ook om een exemplaar op te halen aan de Keizerstraat 112, Paramaribo Centrum.

Social Media

Om haar dienstverlening optimaal onder de aandacht te brengen, maakt Surgoed Makelaardij ook gebruik van ‘social media’ zoals Facebook, Instagram en Whatsapp. Ook wordt er een filmpje gemaakt van uw object. Dagelijks plaatsen wij berichten met links naar onze website met de nieuwste objecten & nieuwsberichten.

Aanduidingsborden

Aanduiding op de locatie van het te verkopen of te verhuren object: Wij plaatsen bij het te verkopen of te verhuren object ook een aanduidingsbord van Surgoed Makelaardij NV.