fbpx
Editie 13

Editie 13

Voorwoord

Beste lezer,

Misschien leest u deze editie van onze House, Home & Lifestylekrant in de vakantie. Wij hopen dat u goed uitrust en lekker de tijd neemt om te genieten van onze artikelen!

Wat zijn de drie grote liefdes van de bekende fotograaf Raúl Neijhorst? Dat leest u in Cribs, de rubriek waarin bekende landgenoten onze lezers meenemen naar hun woning. Bezoek daarna met ons het mooie historische pand aan de Heerenstraat 4, een toonbeeld van goed onderhoud.

Helaas probeert niet iedereen Suriname mooi en schoon te houden. Vooral in de regentijd leidt dat tot vervelende situaties, vindt columnist Von Zeggen.
Vanuit de lucht fotografeerden wij enkele erven met prasi oso, de moderne versie van een oud fenomeen.

Wie een eigen woning bouwt of laat bouwen, doet er goed aan om elektriciteit en water te laten aanleggen door een erkende installateur. Tips in de rubriek
Misstanden.

Wilt u actief werken aan uw gezondheid, maar bent u eigenlijk toe aan een welverdiende vakantie? In Botopasi combineert u het nuttige met het aangename.

De gevolgen van klimaatverandering zijn in Suriname goed voelbaar. Wij gingen na of en hoe de bouwsector inspeelt op deze situatie. Ze zijn nergens welkom, maar dringen binnen in (bijna) elk houten pand en voorwerp: termieten, houtboorders en schimmels. Wat doe je ertegen? Alpha Control geeft tips.

De mooie snuisterijen en schrijfwaren van Zeph’s Woodcrafts maken mensen blij. Deze creatieve crafters geven hout veel toegevoegde waarde! Ook blij word je van een bezoekje aan Sutopia. In dit nieuwe resort nabij Peperpot waait de lekkere rivierbries alle beslommeringen uit je hoofd. En ben je toch in Commewijne, bekijk dan de mooie houten vloeren, deuren, panelen en andere producten van Ansoe, een houtzagerij die in juli 2017 60 jaar bestaat. Van hout zijn ook de ouderwetse volkswoningen in het boek Zinkplaat en planken, een uitgave vol sprekende foto’s en interessante verhalen. De maker, Wim Verboven, vertelt hoe dit boek tot stand kwam.

Ondertussen lijkt de bouw van een ander type volkswoningen op gang te komen door de inzet van de Surinaamse Postspaarbank. De enthousiaste directeur belicht de plannen.

Wij wensen u veel leesplezier en een fijne vakantie!
Thijs Mouchart,
Directeur

Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten gevonden.

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.