fbpx
Editie 11

Editie 11

Voorwoord

Beste lezer,

Als u deze Surgoed House, Home & Lifestyle-krant onder ogen krijgt, zijn we alweer een tijdje in 2017. Op het moment dat ik dit voorwoord

schrijf, zitten we volop in de reuring van eind december. Vanwege de lange voorbereidingstijd van deze krant, vindt u in dit nummer geen typische eind-van-het-jaar-verhalen, maar wel weer een keur aan andere interessante en informatieve artikelen.

We laten u kennismaken met een nieuw visrestaurant aan de Hoogestraat 48: Hook & Catch. Ideaal voor als je gezond, lekker en eens wat anders wilt eten. Een ander nieuw restaurant dat zijn deuren gaat openen is E Tembe Terras van binnenland-ondernemer Leo Sampai, te vinden op de SMS-pier. Als u van kunst houdt en van het eten van wild vlees, bent u hier op het goede adres. In deze krant ook een verhaal over wellness en wat dat voor Suriname kan betekenen. Hesdy ‘Moor’ Mertowirjo was eerst bouwkundig tekenaar en maakt nu als zelfstandig ondernemer decoraties voor zwembaden. Een hele verandering, maar een stap waarvan hij tot op de dag van vandaag geen spijt heeft.

Een ander bedrijf waaraan we aandacht besteden is Grassalco, het staatsbedrijf dat bekend is als mijnbouwbedrijf, maar van veel meer markten thuis is. Zo produceert het bedrijf diverse soorten steenslag waarmee u uw tuin kunt inrichten. Heel bijzonder is het verhaal met Roline Carla del Castilho gehuwd Morroy, inmiddels 91 jaar. Zij bracht een deel van haar jeugd door op plantage Frederiksdorp in Commewijne, tegenwoordig een populaire toeristenbestemming waar de sfeer van vroeger nog duidelijk te proeven is. In het interview met Soenil Kalloe, eigenaar van Building Depot Suriname, leest u over zijn ideeën van het bedrijf en de toekomst.

Voor de rubriek Cribs brachten we een bezoek aan het huis van schutter en taartenbakster Angelique Tjon A Kon en haar man. Een ruim en veilig huis, waarin ze alles kan doen wat ze wil. Huis en verhaal gaat deze keer over twee nieuwe panden aan de Anton Dragtenweg, gebouwd onder tropische architectuur met een moderne twist en bijzonder veel aandacht voor inventieve details. In de productvergelijking hebben we deze keer epoxy- en tegelvloeren vergeleken. Doe er uw voordeel mee. In Misstanden een verhaal met als motto ‘Goedkoop is Duurkoop’; ook daar zijn wijze lessen uit te

leren. Columnist Von Zeggen laat zijn licht schijnen over het probleem van de dievenijzers als er brand uitbreekt. En verder ontbreken natuurlijk ook deze keer de bekende rubrieken niet: Huis en Perceel van de maand en de tips van de notaris. Kortom, opnieuw volop informatie over vastgoed en lifestyle in deze Surgoed House, Home & Lifestyle-krant.

Hartelijke groet,

Thijs Mouchart
Directeur

Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten gevonden.

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.