fbpx
Editie 18

Editie 18

Voorwoord

Beste lezer,

Terugkijken, wat werkt en wat niet…, verbeteren en nieuwe plannen

Het eind van 2018 zit eraan te komen. En ook dit jaar lijkt nog sneller omgevlogen als de afgelopen jaren. Een pittig jaar voor velen van ons in Suriname, dat wel. Reden genoeg om dus eens terug te kijken. Wat willen we eventueel verbeteren in 2019 of zelfs nieuwe plannen voor maken? Wat werkt wel of juist niet? In zijn Owru Yari artikel vertelt Glenn Cooman, ex-hoofdvoorlichter van Korps Brandweer Suriname, welke kanttekeningen er kleven aan het vieren van dit jaarlijkse eindfeest.

En: hoe stond het in 2018 met de bouwsector en de huizenmarkt? Het valt op dat er steeds meer te koop aangeboden wordt en er tevens nog steeds wordt gebouwd. Met verbazing kijken we bij die bouw naar de vele onveilige stellages die overal en nergens langs gebouwen opgesteld staan. In het artikel over steigerbouw, kunt u lezen op welke gebieden er het meest fout gaat qua steigerbouw. Een ander heel belangrijk punt ter verbetering bij de bouw is het rolstoelvriendelijker maken van (overheids)gebouwen en straten. Lees wat die rolstoelonvriendelijkheid in Suriname vandaag de dag voor Esten Cohen betekent.

Een mooie ontwikkeling zijn de nieuwe prestigieuze plannen van de Surinaamse Voetbal Bond. Dean Gorree, bondscoach van de Surinaamse Voetbal Bond, heeft als missie voetbal in Suriname op een hoger peil te brengen. Tegelijkertijd wil hij de belanghebbenden verbinden: clubs, spelers, bond, organisaties, overheid en het publiek.’ Zeker een droom van menig, misschien zelfs wel iedere Surinamer, om ook eens op een WK te winnen. Meer hierover leest u in het artikel over de toekomst van het Surinaams voetbal.

Heeft u zelf innovatieve of prestieuze plannen voor 2019? Het aanleggen van een natuurzwembad met waterval bijvoorbeeld of een grote aquarium met Amazonevissen in de woonkamer of wat denkt u van een prachtig versierd laskunsthekwerk langs uw perceel? In deze editie komt u die bedrijven tegen die u hiermee professioneel van dienst kunnen zijn. Kortom, we bieden u weer een scala aan gevarieerde onderwerpen en wensen u dan ook alvast een mooi einde van 2018 toe.

Heeft u een tip of verzoek? Laat het ons dan gerust weten via [email protected]; wij kijken uit naar uw suggestie!

Wan Bigi Odi,

Thijs Mouchart

Directeur
Surgoed Makelaardij NV

Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten gevonden.

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.