fbpx
Editie 19 House Home Lifestyle 2019 Surgoed Makelaardij NV 001 - Editie 19

Editie 19

Voorwoord

Beste lezer,

Een nieuw jaar betekent altijd goede voornemens. Laten we ons voornemen voor eens en voor altijd te leren, dat goedkoop duurkoop is. Vooral in deze tijden van geringe koopkracht zijn de verleidingen groter. Dus als we niet op bouwmaterialen kunnen besparen dan mogelijk op de perceelprijs. En waar kan je ‘goedkoop’ een bouwperceel bemachtigen? Jawel… op de veiling. Maar juist veilingpercelen blijken vaak vol addertjes in het gras, zoals u kunt lezen in onze rubriek Misstanden van deze editie. Veilingpercelen zijn vaak bezwaard met een of meerdere hypotheken en/of een beslaglegging. Daarom zijn ze ‘goedkoop’ maar met risico op peperduur leergeld!

In elk geval heeft luchthaven Zanderij het voornemen de komende vijftien jaar uit te groeien tot een regionale transferluchthaven, met 1 miljoen reizigers op jaarbasis. Hiervoor wordt Zanderij in de verdere toekomst uitgebreid en gemoderniseerd met heuse passagiersslurven. Maar dat is toekomstmuziek. Momenteel wordt de luchthaven ‘geüpgraded’ als ‘overgangsoplossing’. De renovatie is in volle gang en moet in 2019 zijn afgerond. Surgoed kreeg een exclusief rondkijkje.

Zanderij als eerste goede indruk voor de bezoeker. Maar ook volgende indrukken zijn belangrijk. Daarom staat de binnenstad van Paramaribo op de Werelderfgoedlijst van de Unesco met wettelijke bescherming voor monumentale gebouwen. Een zegen, zou je denken. Maar voor menige eigenaar en pand blijkt het juist een vloek te zijn. Veel eigenaren hebben geen kapitaal of niet de intentie om het pand te verbouwen of te renoveren, overeenkomstig de originele staat. En de overheid heeft ook het bedoelde subsidiepotje ervoor nog niet gevuld. De hierdoor vele verwaarloosde monumentale panden maken geen goede indruk.

Evenmin een fraai gezicht zijn autosloperijen in woonwijken midden tussen de huizen. Gestapelde autowrakken en slooponderdelen zorgen voor veel overlast, ten koste van het woongenot van omwonenden. Maar te zwijgen over alle ongedierte en risico’s voor ziekteplagen zoals dengue. Maar ook ordehandhavers blijken machteloos want de achterhaalde overlastboetes blijken ‘lachertjes’.

Laten we ook dit nieuwe jaar voornemen meer rekening met elkaar te houden in de ongeordende publieke ruimte en vooral een opgeruimde, goede indruk te maken.

Wij wensen u een indrukwekkend succesvol 2019 toe!

Thijs Mouchart

Directeur
Surgoed Makelaardij NV

Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten gevonden.

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.