fbpx
Editie 21 House Home Lifestyle 2019 Surgoed Makelaardij NV 001 - Editie 21

Editie 21

Voorwoord

Beste lezer,

Dit is het kwartaal waarin zowel Suriname als Nederland de grote vakantie viert. Een periode van ontspanning, bijkomen en reizen. Voor velen is musea en exposities bezoeken dan een geliefde bezigheid. In Paramaribo is de vier jaar durende expositie ‘Sranan Krakti, Hoe dichter je bij jezelf staat hoe verder je gaat’ van start gegaan in het kindermuseum Villa Zapakara. Deze expo wil
alle Surinamers inspireren meer te ontdekken over de kracht in henzelf, de natuur en eigen cultuur. U leest hierover een interactief verslag.

In Amsterdam, die andere hoofdstad, houdt Vereniging Ons Suriname (Veronsur), in verband met haar eeuwfeest in het Hugo Olijfveldhuis de ‘pop up’-fototentoonstelling ‘Onze * Tori’. Deze gaat over honderd jaar aanwezigheid van Surinamers in Nederland. Een eeuw overeind blijven als cultureel-maatschappelijke, nota bene ‘Surinaamse’ vereniging symboliseert de onlosmakelijke verbondenheid van beide landen. In een historisch overzicht leest u hoe Veronsur qua rol honderd jaar is meeveranderd met de oriëntatie van Surinamers in Nederland.

Wij besteden ook aandacht aan het nalatenschap van architect Arie Verkuijl in Suriname. Philip Dikland heeft een e-boekje uitgebracht met werken van zijn voormalige vakgenoot. Het boekje is onderdeel van Diklands missie om lokale architecten te waarderen en ze voor het voetlicht te brengen. Verkuijl was vooral een vormgever met diepgang. Hij had een bepaald idee of levensfilosofie en dat verwerkte hij in zijn ontwerpen. Shiny dingen vind je daardoor niet bij Verkuijl, maar wel markante openbare gebouwen en woningprojecten. Er is meer Verkuijl om ons heen dan wij beseffen. Uiteraard is deze editie ook weer boordevol prachtige woningen en inspirerende interieur- en lifestylemogelijkheden.

Een fijne en welverdiende vakantie toegewenst!

Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten gevonden.

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.