fbpx
Posts Currently viewing the category: "Huis en zijn verhaal"

Huis en zijn verhaal

Nieuwsarchief

Costerstraat 70

Costerstraat 70

In Huis en Verhaal deze editie aandacht voor een pand aan de Costerstraat 70. Eigenaar Geert van Kalken, beter bekend als Yayo, is gepassioneerd houtliefhebber. Zijn droom is een volledig gerestaureerde Costerstraat. Hij is vast begonnen bij zijn eigen pand.

Onstuimig verleden in de Nassylaan

Huis en zijn verhaal:

Onstuimig verleden in de Nassylaan

Veel gebouwen in ons land verbinden ons met onze geschiedenis. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. De rubriek ‘Het huis en zijn verhaal’ vertelt hierover. Dit keer bezoeken we restaurant Spice Quest aan de Dr. J.F. Nassylaan 104. Een restaurant dat gebouwd is op de ruïnes van Drukkerij Lionarons.

Het Waaggebouw

Huis en zijn verhaal:

Het Waaggebouw

In het voorbijgaan zou een gebouw als dat van De Waag vanwege zijn statigheid direct moeten opvallen. Alleen zorgen de verkeersdrukte en het slechte wegdek voor de deur er bij zowel de automobilist als de voetganger voor dat je er gemakkelijk voorbij gaat zonder even op te kijken. En dat is zonde. Want na een zeer grondige en uitgebreide restauratie eind jaren 80 is het historische pand in volle glorie hersteld.

Casa Blanca in Moengo, een huis met veel verhalen

Huis en zijn verhaal:

Casa Blanca in Moengo, een huis met veel verhalen

Veel gebouwen verbinden ons met de geschiedenis. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. De rubriek ‘Het huis en zijn verhaal’ vertelt hierover. Dit keer nemen we de Oost-Westverbinding tot aan Moengo. Vanaf de hoofdweg vangt Casa Blanca, het grote witte huis dat prijkt aan de horizon, direct onze blik.

Zorg voor monumentale panden

Stichting Stadsherstel Paramaribo:

Zorg voor monumentale panden

Verspreid over de binnenstad van Paramaribo staan ruim 300 monumentale panden. Enkele daarvan zijn een lust voor het oog; goed onderhouden en een visitekaartje voor de historische binnenstad. Er zijn echter ook gebouwen die praktisch op instorten staan. Stichting Stadsherstel Paramaribo werkt sinds eind 2011 aan het herstellen van deze panden. De lifestyle-krant Surgoed House & Home sprak met directeur Ton Smit over de activiteiten van de stichting.

Plantage Katwijk

Huis en zijn verhaal:

Plantage Katwijk

De familie Nouh-Chaia vaart in de jaren 70 met regelmaat over de Surinaamse wateren. Monique herinnert zich van die tochtjes dat haar moeder altijd erg gecharmeerd was van het huis van plantage Katwijk, omdat het zo mooi langs de oever van de rivier staat. “Op een dag kwam mijn vader thuis en vertelde dat hij het huis had gekocht”, lacht Monique. “Er zat alleen nog wel een staartje aan: de plantage.” De woning staat namelijk op een stuk grond dat zo’n zeshonderd meter breed is en bijna zes kilometer landinwaarts rijkt.

Monumentaal pand Sociale Zaken staat op omvallen

Huis en zijn verhaal:

Monumentaal pand Sociale Zaken staat op omvallen

Veel gebouwen in ons land verbinden ons met onze geschiedenis, alle hebben ze hun eigen verhaal. De rubriek ‘Het huis en zijn verhaal’ vertelt er over. Dit keer bespreken we de historie van de gebouwen die we nu kennen als het hoofdkantoor van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), aan de Waterkant op nummer 30 en 32.

Gongrijpstraat

Huis en zijn verhaal:

Gongrijpstraat

“De kleuren zijn puur iets van mezelf. Eigenlijk wilde ik altijd een lime-groene bank, ik heb gezocht maar kon die niet vinden. Toen kwam ik bij het inrichten op het idee een lime-groene muur te maken en dat bevalt me prima.”


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.