Alpha Control – Gespecialiseerd in ongediertebestrijding

Alpha Control – Gespecialiseerd in ongediertebestrijding

Advertorial

In de tropen hebben we er allemaal weleens last van: ongedierte in of om het huis. En dat kan grote gevolgen hebben. Houtluizen veroorzaken bijvoorbeeld binnen zes maanden voor gemiddeld SRD 5.000,- schade aan een woning. Andere soorten ongedierte, zoals ratten, muizen en kakkerlakken, kunnen ziekten overbrengen als malaria en gele koorts. Bijensteken zijn in Suriname verantwoordelijk voor gemiddeld 15 doden per jaar.

Preconstructie behandeling

Over woningen zegt Manichand: “Het voorkomen van ongedierte in uw woning begint in principe vanaf de fundering.” De behandeling geschiedt middels het aanbrengen van vloeibare pesticide op het vloeroppervlak, voordat het beton wordt aangelegd. Indien nodig wordt de grond geboord en geinjecteerd met pesticide. Dit geldt ook voor de grond rondom de palen en neuten.

Preventieve behandeling van hout

Schade door houtaantastende insecten begint op plaatsen waar de omstandigheden gunstig zijn, namelijk in de warmste, vochtige delen en waar er veel cellulose (hout, papier, karton) bevattende materialen zijn verwerkt of opgeslagen. Preventieve behandeling geschiedt door het bespuiten van pesticide op plinten, kozijnen, dakconstructies en overige vaste delen van hout met lage druk en grove druppels. Ruimten achter valse wanden en moeilijk bereikbare delen worden geboord en behandeld met gas (onder voorbehoud).

Het advies is daarom om deze kosten mee te nemen in het bouwplan. Dan hoeft men later niet te gaan boren; dat brengt veel meer kosten en schade met zich mee.

ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.