Bodybuilder Eddy Wilson komt in Suriname tot rust

Bodybuilder Eddy Wilson komt in Suriname tot rust

Cribs

Voor de Rubriek Cribs gaat de redactie van Surgoed op zoek naar bekende Surinamers die willen laten zien waar en hoe ze wonen en hoe hun Cribje is ingericht. Dit keer hebben we een bezoek gebracht aan de enige Surinaamse professionele bodybuilder Eddy Wilson (40).

Hangmat

De hoge neutenwoning is gebouwd in de jaren zeven-tig. Sindsdien is er, op een likje verf na, weinig aan
de woning veranderd. Het huis is wel aan een op-knapbeurt toe, maar die laat nog even op zich laat wachten, zegt de eigenaresse. “Mijn moeder is op leeftijd en kleine veranderingen aan het huis veran-deren haar vertrouwde omgeving. Dat vindt ze niet zo prettig.”

Dat Eddy hier al jaren kind aan huis is blijkt als hij spreekt over de vader van zijn beste vriendin. Rechts naast de ingang van de woning prijkt boven het schoenenrek zijn opvallende kleurenfoto. Hij is vijf jaar geleden overleden. Eddy’s ogen beginnen te glinsteren bij de gedachte aan hem. “Meneer D. heeft mij altijd gesteund en verteld hoe trots hij op mij is.”

Opvallend element is ook de deur zelf. Dit is een zo-genaamde boerendeur die bestaat uit een onder- en een bovenkant die los van elkaar geopend kunnen worden. Hierdoor kan je toch contact met elkaar onderhouden ook al is er geen keukenraam. Buiten tussen de neuten bungelt namelijk een hangmat.

Voor Eddy is dit zijn favoriete plek. “Na een drukke dag of training lig ik hier te ontspannen en denk ik aan mijn volgende carrièrestappen, trainingen en droom ik een beetje.”

Keuken

Als topsporter, en zeker voor een wedstrijd, is de keuken een belangrijke plek in huis. Zo’n zes we-ken voor de grote dag begint Eddy aan een strak voedingsschema om in wedstrijdvorm te komen. Dit betekent dat er zeven tot acht afgemeten maaltij-den op het menu staan. Hij maakt deze zelf en legt het vriesvak vol met voorgeproportioneerde stukjes vis en kip. Eddy is niet altijd zo streng voor zichzelf. “Als ik geen wedstrijd heb vind ik dat ik ook gewoon naar een warung moet kunnen gaan.”

Hoewel Eddy te gast is aan de Kersstraat zie je duidelijk zijn aanwezigheid. Een gifgroene Kawasaki motorfiets staat buiten onder een doek weggestopt.

“Ik houd van motorrijden maar na een behoorlijke val staat hij nu wel een tijdje stil.” Als professioneel bodybuilder kan hij het risico op blessures niet ne-men zegt hij, terwijl hij de verwondingen op zijn armen laat zien.

Ook de sporen van zijn succesvolle carrière zijn in het huis zichtbaar. Met trots toont hij de ingelijste foto van de dag dat hij werd gedecoreerd door de president. Dit kwam voor Eddy als een grote ver-rassing. “Ik kwam terug in Suriname en wist alleen dat ik was uitgenodigd op het presidentieel paleis. Dat vond ik al bijzonder en toen werd ik ook nog naar voren geroepen en toegesproken.” Hij voelt zich daardoor echt gewaardeerd voor zijn inzet voor Suriname. De trofeeën en medailles die hij tot nu toe veroverde staan in zijn eigen woning. Toch zal Eddy als het aan hem ligt niet lang in Suriname blij-ven. Om zijn kansen om Mister Olympia te worden te vergroten wil hij naar de VS verhuizen. “Ik heb een nieuwe trainer in Amerika gevonden die me kan helpen bij het realiseren van mijn grootste droom”, mijmert Eddy al bungelend in zijn hangmat.

Lees meer berichten uit de categorie Cribs.

januari 1, 2015
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.