blank

Reportage: Tevreden op Dijkveld

Reportage: Tevreden op Dijkveld

‘Dankzij Surgoed helemaal geen loperij gehad’

Een huis (ver)kopen is een ingrijpende gebeurtenis. Bij Surgoed Makelaardij doen we er alles aan om het allemaal zo gemakkelijk en plezierig mogelijk te laten verlopen. Hoe hebben onze cliënten dat ervaren? In deze nieuwe rubriek gaat de Surgoed House & Home lifestyle-krant op bezoek bij mensen die een huis en/of perceel via Surgoed hebben gekocht of verkocht en daar graag over vertellen.

blank

Ze begon in haar eentje met de verkoop en het zoeken naar iets anders, dus zonder makelaar. Maar dat leverde toch te weinig resultaat op. “Ik heb een paar keer geadverteerd in de Via2000, maar dat schoot niet op. Toen wees mijn dochter me op Surgoed Makelaardij. Ik had daar ook wel van gehoord, via reclames en het tv-programma natuurlijk. Mijn dochter heeft toen contact gemaakt en we zijn zaken gaan doen.”

Irene Denkers gaf Surgoed opdracht voor het verkopen van haar huis en perceel op Commewijne en ook voor het zoeken naar en aankopen van een nieuw onderkomen. En natuurlijk voor het verzorgen van alles wat daarbij komt kijken, zoals het taxeren, de formaliteiten bij de notaris en alle andere ‘loperij’ die bij de aan- en verkoop van onroerend goed komt kijken. Ze is heel tevreden over hoe de zaken zijn gegaan, ook al heeft ze door toeval zelf een koper gevonden. “Dingen kunnen raar lopen. Op een dag kwam er iemand bij de poort die graag een kijkje wilde nemen op het erf, gewoon omdat hij het mooi vond. Hij had het ‘te koop’-bord niet eens gezien. Maar al pratende werd duidelijk dat hij zijn huis in de stad wilde verkopen om buiten te gaan wonen.

En mijn huis en perceel waren precies wat hij zocht. Dus toen ging het snel. Surgoed is toen wel ingekomen om zijn huis in de stad te verkopen, dus het werd een win-winsituatie”, vertelt Irene Denkers lachend.

Ook bij de aankoop van haar nieuwe huis en perceel heeft Surgoed haar goed geholpen. Vooral toen de verkopende partij de druk op haar ging opvoeren om snel een besluit te nemen. “De makelaar van Surgoed zei me dat ik me niet moest laten opjagen en pas definitief besluiten als ik zover was. Ik heb daarnaar geluisterd en inderdaad bleek de verkoper best nog even te kunnen wachten.”

Het heeft overigens wel even geduurd voor Irene Denkers haar nieuwe huis gevonden had. Niet dat haar eisen zo bijzonder waren, maar toch lukte het eerst niet. “Mijn voorkeur was iets op Meerzorg, maar daar waren alleen grondhuurpercelen te koop. En ik wilde per se eigendom, dus toen zijn we gaan zoeken in Paramaribo, maar niet in het centrum. Verder wilde ik een niet te groot huis, maximaal drie kamers, maar wel voldoende erf om nog een beetje te kunnen planten. En dat heb ik hier aan de Bakkerijstraat gevonden”, zegt ze tevreden.

Ook financieel is ze er uiteindelijk goed uitgekomen. Na de verkoop van het grondhuur-perceel op Commewijne en de aankoop op Dijkveld, hield ze nog een klein beetje geld over voor het opknappen van het huis en perceel. En dat heeft ze dan ook met verve gedaan. “Toen ik het kocht was het veel ‘bus’busi’. Maar gelukkig heb ik me daardoor niet laten afschrikken en woon ik nu naar volle tevredenheid.”

Lees meer berichten uit de categorie Artikelen.

mei 29, 2017
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.