fbpx
Editie 6 House Home Lifestyle 2016 Surgoed Makelaardij NV 046 999x750 - Hotel Babylon

Hotel Babylon

Hotel Babylon

Nieuw in Suriname

Ons land is, ondanks de economisch mindere periode, in beweging. Dit betekent dat er regelmatig nieuwe gebouwen verrijzen in de stad en het aanbod van hotels, bars en restaurant zich uitbreidt. Een van de nieuwste aanwinsten is Hotel Babylon aan de Lalla Rookhweg 25. Surgoed House & Home Lifestylemagazine nam voor u alvast een kijkje en ontmoette het trotse horecaechtpaar Joerawan.

Editie 6 House Home Lifestyle 2016 Surgoed Makelaardij NV 046 400x536 - Hotel Babylon

Aan het echtpaar is niet af te zien dat ze de afgelopen drie jaren keihard gewerkt hebben om de bouw van hun droom te voltooien. “We zijn klaar om onze gasten te ontvangen”, zegt Jakov Joerawan hoopvol.

“Dit is een droom die werkelijkheid wordt.” Het is 1984 als Joerawan zijn eerste snackbar opent in Amsterdam West. In de jaren die volgen worden zijn horeca ondernemingen steeds groter. Als geboren Surinamer behoudt hij een sterke banden met zijn land. Voordat de crisis in Nederland zijn hoogtepunt bereikt besluit Joerawam zijn Thaise restaurant in 2009 te sluiten, terug te keren naar zijn roots en zich met zijn gezin in Suriname te vestigen.

“Er was geen ruimte meer voor ons om te groeien in Nederland. Hier zien we nog volop mogelijkheden voor ontwikkeling binnen de horeca.”

Veelkleurig

De bescheiden entree van het hotel bevindt zich tussen twee Chinese winkels. Kijken we vanaf de straat omhoog naar de eerste verdieping dan zien we een lange strakke rij van de modernere interpretatie van het Franse balkon langs de gevel lopen. Bij het passeren van de donkergekleurde voordeur worden we bij het binnenstappen overvallen door een gevoel van ruimte en rust. Komt het door de hoge plafonds, grote doeken met inspirerende prints of de ruw afgewerkte houten meubelen die zowel strak aanvoelen als warm? Duidelijk wel is dat er is gewerkt aan een concept met oog voor details en de afwerking ervan.

Ruime kamers

Het hotelgedeelte telt elf standaardkamers met uitzicht op de straat, dertien luxere kamers met volledig ingerichte keuken en twee penthouses die beiden, dankzij de grote raampartijen, een weids uitzicht bieden over de omgeving. Voor de inrichting is de betegelde vloer van het restaurant dat zich aan de achterkant bevindt als uitgangspunt genomen. “We hebben lang gezocht naar een goede vloer en vonden deze tegels in negen verschillende kleuren, daar zijn we direct voor gevallen.” Alles in het hotel is terug te brengen tot deze vloer. Overal waar je kijkt raak je geprikkeld door de grote diversiteit aan stijlen en hoe deze moeiteloos in elkaar over lijken te gaan. “We hebben geprobeerd een harmonie in de verscheidenheid te creëren zodat iedereen zich hier thuis kan voelen.’ De kamers zelf hebben ze bewust wat rustiger en strakker gehouden. Wel zijn er vaste accenten die in alle kamers worden doorgetrokken. “We hebben veel met Surinaams hout gewerkt. Zo heeft elke kamer een houten bedpaneel, tafel en omlijsting van de gordijnen.”

Opvallend is ook dat de kamer groter zijn dan de gemiddelde hotelkamers. ”Onze kamer zijn ruim zodat het ook voor een langer verblijf een prettige plek is.” Voor de vloeren is gekozen voor graniet er is per kamer wisselend gekozen voor een zwarte of een witte vloer. “Het is ook een keuze voor hygiëne, granieten vloeren zijn goed schoon te houden.” De totale uitstraling is het meest belangrijke geweest. “Ondanks dat we midden in de stad geven moeten onze gasten het gevoel hebben dat ze in het tropische Zuid-Amerika zijn.”

Klantvriendelijk

De Lalla Rookhweg vervult als verkeersader een belangrijke rol voor de stad. Zo leidt het vele bezoekers de stad in en uit, naar de Hermitagemall, de bioscoop en de vele evenementen in het Flamboyant park. De locatie is dus ook bewust gekozen. “We verwachten dat hier de komende jaren het tweede centrum van Paramaribo zich verder zal ontwikkelen.” De grond is al in zijn bezit en Joerawan pakt eigenhandig het tekenpotlood op. “Ik heb het gebouw helemaal ontworpen zoals ik het zelf voor me zag. Bij de bouw heb ik overal bovenop gezeten en is alles door mijn handen gegaan” Als echte horecakoppel storten ze zich er volledig in. “We hebben voldoende horeca ervaring om op te kunnen vertrouwen. Het hotelgedeelte is wel nieuw voor ons.” Daar laten ze zich niet door weerhouden. Ook wie niet komt om te overnachten kan gebruik maken van het zwembad, het bijbehorende mediterraans georiënteerde restaurant Atlas of gewoon een drankje aan de bar komen nuttigen.

Overdag kun je bij Yo & Co terecht voor een kop koffie of een frozen yoghurt. Met de bediening willen ze zich onderscheiden. “Onze standaard voor het niveau van gastvrijheid en klantvriendelijkheid ligt erg hoog. Dit nemen we mee na al onze jaren ervaring.” Wat doet Joerawan zelf nou eigenlijk het liefste? “Het leukste vind ik het om achter de bar te staan of in de bediening. Dan mag ik ongevraagd aan de tafels komen en kennismaken met alle gasten.”

Lees meer berichten uit de categorie BedrijvenAdvertorial.

2017-06-04

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.