fbpx
Editie 3 House Home Lifestyle 2015 Surgoed Makelaardij NV 057 999x750 - Hout mag weer hout zijn!

Hout mag weer hout zijn!

Hout mag weer hout zijn!

Advertorial

Iedereen heeft wel eens iets van hout in zijn of haar huis staan. Een decennia geleden waren de meeste Surinamers zich nog niet helemaal bewust van de waarde van onze Surinaamse houtsoorten. Mede door de trends en mooie designs m.b.t. natuurproducten wereldwijd alsook de ontwikkelingen in eigen land m.b.t. het fijn kunnen bewerken van hout door lokale “schrijnwerkers”, is er een gevoel voor waarde en liefde voor hout ontstaan.

Editie 3 House Home Lifestyle 2015 Surgoed Makelaardij NV 057 400x536 - Hout mag weer hout zijn!

Hout is vrijwel in elke ruimte van uw huis toepasbaar hetzij van lambrisering, decoratie tot prachtige tijdloze meubels. Het mooiste is uiteraard hout als materiaal te combineren met andere materiaalsoorten. Door vaak materialen te combineren ( lees contrasteren) komen alle materiaalsoorten beter tot uiting.

Praten we over hout als keuze om een bepaalde ruimte in uw huis een natuurlijke warmte uit te laten stralen, dan is het noodzaak erop toe te zien hoe de bewerking of verwerking ervan heeft plaatsgevonden. De zaken die hierbij een rol spelen, zijn als volgt:

  • Wat is de bestemming van het hout?
  • Welke houtsoorten lenen zich voor uw project?
  • Hoe is het hout gedroogd?
  • Wat zijn de standaarden die men toepast bij de bewerking van het hout?
  • Sluiten deze aan bij jouw wensen?
  • Hoe zit het met de afwerking?
  • Hoe staat met het onderhoud ervan?

Elke gerenommeerde fabrikant kan dergelijke vragen van de klant met gemak beantwoorden.

Houd wel goed in de gaten dat je het onderscheid kent tussen een meubel- en timmer fabrikant. In de regel zal de timmerfabrikant de grovere verwerking van het hout (deuren, ramen, kozijnen, traptreden) voor zijn rekening nemen, terwijl de meubelmaker zich verdiept in het fijnere werk (meubilair, exclusieve designs, enz.) waarbij er sprake kan zijn van nog meer waardetoevoeging aan het product vanwege de sublieme afwerking.

Als je geen idee hebt waar je deze fabrikanten kan vinden, dan is de houten meubelbeurs die elk jaar in oktober wordt gehouden wellicht een idee om die te gaan bezoeken. De afgelopen twee jaar heeft een aantal fabrikanten zich goed weten te profileren.

Voor meer informatie zou men bij de meubelbrancheorganisatie van Suriname, Stichting Metimsur, terecht kunnen.

E-mailadres: [email protected]


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.