fbpx
Port of Moengo

Port of Moengo

Port of Moengo

De wereld verbinden

De haven van Traymore N.V.

In het oosten van Suriname, aan de Cotticarivier, ligt de haven van Traymore N.V. Dit bedrijf is tien jaar geleden geopend met de bedoeling om de regio met de rest van de wereld te verbinden. Hun bijpassende slagzin verduidelijkt dat streven; Connecting South America & The Caribbean to the world.

Port of Moengo

Deze haven was zo een honderd jaar geleden, van eminent belang voor de Surinaamse economie en met name die van Marowijne. Het gaat namelijk om de haven die door Suralco werd gebruikt om bauxiet te verschepen. Jaren na het vertrek van de multinational uit het district, bood de gelegenheid zich aan om de haven op te kopen. Houthandelaar Eugene Profijt liet deze kans niet aan hem voorbijgaan. “In het begin deden wij nog niet aan cargo. Wij verhuurden tanks voor olieopslag.” Deze tanks had hij gerehabiliteerd en gecertificeerd. “Dat is een vereiste als je met grote bedrijven wil werken.” Het Surinaamse oliebedrijf Gow2, maakt daar gebruik van. Zij levert de olie.

Ontwikkeling

Eugene Profijt is CEO van Traymore N.V. Behalve havendiensten leveren, kan het bedrijf naar zijn mening een grotere rol vervullen in het gebied. Daar de, eens grootste werkgever, Suralco uit het gebied vertrokken is en er een hiaat is ontstaan in de arbeidsmarkt, kunnen arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Hij noemt Marowijne een rijk district. “Er is hout, er is goud, er is bauxiet, er is grind; Marowijne is een rijk district en er moet iets nieuws komen. Het district leent zich uitermate voor productie, maar deze moet beter ontwikkeld worden zodat de mensen (districtbewoners) een boterham kunnen verdienen.” Goudbedrijf Newmont is ook één van de grote klanten van het bedrijf. Volgens de CEO kunnen zij samen een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het district dat vanwege onder andere de Binnenlandse Oorlog sterk achteruit is gegaan. Momenteel zijn al een paar oudwerknemers van het bauxietbedrijf in dienst bij Traymore N.V. en Newmont, maar er is meer kader nodig. “Het is nu een challenge voor ons om gekwalificeerd personeel te vinden. Dit bedrijf is best iets nieuws. De meeste mensen zijn operators en lassers en de mensen die er waren zijn ook al oud.” Daarom schroomt hij niet om te investeren in de opleiding van werknemers. “Wij zien de toekomst van Traymore hoopvol tegemoet. Een haven is een belangrijk aanknopingspunt.”

Watertransport

Bij de opstart van het bedrijf is hem voorgehouden dat het om een ‘diepteinvestering’ gaat. Hij zou het geld dat hij heeft geïnvesteerd niet gauw genoeg terug kunnen verdienen. Desondanks heeft hij doorgezet. Hij ziet ook niet altijd de gewenste resultaten, maar Profijt laat zich niet van de wijs brengen. “Er waren natuurlijk momenten waarop wij hebben gedacht om het liever op te geven, maar we hebben toch doorgezet.” Een wens, die als wij eerlijk zijn, meer als een aanbeveling kan gelden, is dat watertransport meer wordt gepromoot. “Als wij kijken naar de weg van Meerzorg naar Albina, een mooie weg, een dure weg, dan kan deze na een paar jaren aan barrels zijn gereden”, zegt Profijt een beetje bezorgd. Er wordt namelijk veel zwaarmaterieel over de weg gereden. “Waar ga je, gezien de huidige economische situatie, over een paar jaar het geld vandaan halen om die weg te rehabiliteren?” De meeste schepen die de haven binnenkomen, komen uit Nederland en de Verenigde Staten. Met de regio kan er niet zo nauw worden samengewerkt, want “we weten dat Suriname heel moeilijk productTrinidad binnen kan krijgen, maar Trinidad dumpt de markt vol met producten.” Hij is er nuchter over dat ook vanuit eigen land de aanwas voor export er niet zal zijn. “Je moet wel bereid zijn om mensen te vinden die helemaal naar Moengo willen komen om hun waar te brengen. Dat ligt een beetje verder en een stukje langer varen, kost meer geld. En niemand zal een boot laten komen met maar één container.”

Met 20 vaste werknemers en 12 losse arbeiders, is het kantoor van de haven van maandag tot en met vrijdag open van 08:00-17:00 uur en op de zaterdag van 08:00 uur tot 13:00 uur.

Offervaardigheid

Voordat het gesprek wordt beeïndigd, deelt Profijt nog een belangrijk punt mee: “Tegenwoordig worden zoveel conferenties gehouden voor entrepeneurs, maar er wordt te weinig aandacht besteed aan de offervaardigheid die een ondernemer aan de dag moet leggen, want dit heeft namelijk een zware wisselwerking op jouw persoonlijk leven. Het wil zeggen dat je misschien niet naar een verjaring kunt of niet een vast schema kunt maken voor bepaalde dingen die belangrijk voor je zijn.

Lees meer berichten uit de categorie Advertorial.

2019-07-31

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.