fbpx
Editie 16 House Home Lifestyle 2018 Surgoed Makelaardij NV 014 999x750 - Restaurant Padre Nostro

Restaurant Padre Nostro

Restaurant Padre Nostro

“Pasta eet je bij een Italiano”

Restaurant Padre Nostro

Francesco Tarquini is, zoals de naam al doet vermoeden, een Italiaan. Geboren in Rome, opgegroeid in Nederland, gehuwd met Ellen (zijn levens- en zakenpartner van Surinaamse afkomst) en drie jaar geleden gevestigd in Suriname. De Tarquini’s runnen samen een Italiaans restaurant aan de Koninginnestraat in Paramaribo met de typische naam Padre Nostro wat ‘Onze Vader’ betekent.

Editie 16 House Home Lifestyle 2018 Surgoed Makelaardij NV 014 400x536 - Restaurant Padre Nostro

“Eigenlijk is het allemaal begonnen in 2002 toen wij hier met vakantie waren”, vertelt Ellen Tarquini, terwijl ze even uit de bediening is gehaald om een interview af te staan. “Een vriendin van mij haalde in die tijd spullen uit Italië en zij kende de Italiaanse keuken vrij goed. Omdat ze heel graag echt Italiaans wilde eten, vroeg ze aan mij en Francesco om een dagje voor een select gezelschap Italiaans te koken. Nou, dat hebben we gedaan: Francesco bereidde verse pasta en ik hielp mee.”
De gasten waren zo tevreden over de kookkunsten van de Tarquini’s dat het koppel met het idee begon te spelen om in Suriname een Italiaans restaurant te beginnen. Er waren in die tijd al een paar Italiaanse restaurants maar volgens Ellen waren dat geen restaurants die typisch en vooral authentiek Italiaans eten aanboden.

Verhuisd

De jaren verstreken maar het idee van Ellen en Francesco liet hen niet los. “Begin 2015 werden wij onverwachts in de gelegenheid gesteld om de inventaris van een restaurant in Nederland over te nemen”, vervolgt Ellen. “En dat was eigenlijk de injectie om onze droom in Suriname te komen realiseren.”

Uiteindelijk duurde het nog een vol jaar voor het echtpaar Tarquini naar Suriname kwam. “We arriveerden in oktober 2015 en in januari 2016 gingen wij van start met ons restaurant dat toen nog aan de Nola Hattermanstraat nummer 11 stond”, zegt Ellen. “Maar het lastige was dat wij daar alleen ‘s avonds open konden gaan omdat er overdag geen activiteiten in die buurt gaande waren.”
Dat was dan ook de reden dat Padre Nostro verhuisde naar de Koninginnestraat 11, waar er overdag veel meer leven op straat is. Wie naar het typische Italiaanse restaurant op zoek is, kan het niet missen; de kleuren van de Italiaanse vlag (rood, groen en wit) bij het voorterras vallen onmiddellijk op.

Suriname Ice Creams

Ellen is een verwoed liefhebber van fruit en toen zij ooit in Suriname was, zag ze al die heerlijke vruchten op de grond liggen waar niks mee gedaan werd. Ze kwam toen op het idee om daar iets mee te doen. “Francesco heeft in Nederland gewerkt in een Italiaanse familie-ijssalon waar hij het geheim heeft ontdekt van de bereiding van typisch Italiaans ijs”, vertelt Ellen. “Die kennis gebruikte hij hier ook met als resultaat dat wij nu ook typisch Surinaamse ice creams produceren en verkopen.” De ice creams worden allemaal bereid met Surinaamse vruchten en het assortiment bestaat momenteel uit meer dan drieëntwintig verschillende ijssmaken variërend van awarra tot pommerak en van djamoen tot pinda. “Ons ijs wordt niet in de supermarkten verkocht”, legt Ellen uit. “We leveren wel aan restaurants en dat willen we verder gaan uitbreiden zodat ons ijs ook echt restaurantijs wordt.” Op die manier wordt de exclusiviteit van de ice cream gewaarborgd en is hij alleen bij Padre Nostro en een aantal geselecteerde restaurants te verkrijgen.

Pure echtheid

Een blik op de hoofdgerechten en het pizza-assortiment op de menukaart, leert dat Padre Nostro een restaurant is waar beslist geen pseudo Italiaanse gerechten moeten doorgaan voor de authentieke Cucina Italiana. Filetto con funghi, Filetto de pesce en padella, Salmone alla griglia, Scampi con verdure en diverse soorten pasta’s bevestigen zowat de pure echtheid van de Italiaanse keuken. Maar ja, hoe kan het ook anders als het onderschrift op het uithangbord bij de deur luidt: “Pasta eet je bij een Italiano”!

Lees meer berichten uit de categorie Advertorial.

2019-07-31

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.