fbpx
Posts Currently viewing the category: "Tips"
Water besparen: een must

Water besparen:

Water besparen: een must

Onze levensstijl kost veel water. Niet zozeer doordat we een wasdroger gebruiken of omdat we te lang onder de douche staan. Het overgrote deel wordt verbruikt in de productie van ons voedsel, onze kleding en andere spullen. Vanwege deze grote vraag, wordt water steeds schaarser. We zullen dus moeten besparen. Gelukkig zijn er tal van manieren om water te besparen. In dit artikel delen wij een aantal tips om het verbruik binnen de perken te houden.

Investeren in onroerend goed altijd de beste optie

Investeringen:

Investeren in onroerend goed altijd de beste optie

Het is een periode van economische neergang. Zaken die eerder zonder overwegingen gedaan werden, vereisen nu wikken en wegen. Elke stap kan bepalend zijn voor de toekomst. En áls er al geld overblijft, wat doe je er dan mee? Econoom en ervaringsdeskundige Guillermo Samson is er kort over: investeer in onroerend goed!

“Met planten en bloemen breng je leven in de tuin.”

Leven in de tuin:

“Met planten en bloemen breng je leven in de tuin.”

In zware economische tijden worden aankopen of investeringen voor de aanleg van een nieuwe tuin vaak uitgesteld. Erg jammer, vindt Kenneth Veldhuizen (61), fervent tuinliefhebber en eigenaar van Tuincentrum Tweede Rijweg. “Met planten en bloemen breng je leven in de tuin.”

Opruimen en creatief denken!

Klein behuisd?:

Opruimen en creatief denken!

Hoewel Suriname een van de dunst bevolkte landen ter wereld is, heeft het land met 30.000 geregistreerde woningzoekenden te kampen met grote woningnood. Veel jonge gezinnen wonen dan ook in bij (schoon)ouders of andere familie. Maar klein behuisd zijn, kan ook uitnodigen uit tot het bedenken van creatieve oplossingen!

Welke verf moet ik kiezen?

Productvergelijking:

Welke verf moet ik kiezen?

Het is een spannend moment; je huis voorzien van een verflaag. Want de uitstraling van je huis staat of valt met de kleuren die je kiest voor de muren. En daarbij wil je natuurlijk ook dat je er nog jaren van kunt genieten, en niet dat de verflaag al na korte tijd afbladdert. De lifestyle-krant van Surgoed House & Home zoekt daarom in deze editie alles uit over verf!

Verantwoord eten met de feestdagen

Dieettips:

Verantwoord eten met de feestdagen

Asheesh Doerdjan (45) is GO SHAPO-sportinstructeur en health coach bij FQ Coaqing. Het hele jaar door begeleidt hij mensen naar een gezondere levensstijl. Zijn de verleidingen altijd al moeilijk te weerstaan, in december vraagt dit nog meer aandacht. “Tijdens de feestdagen is er overal waar je komt wat lekkers te vinden. Vaak heb je zelf niet eens door dat je bij ieder kort bezoekje iets te eten naar binnen werkt. Dit doe je uit gewoonte of beleefdheid. Tel je al deze kleine beetjes bij elkaar op, dan kun je in een maand heel wat kilo’s aankomen.”

Zonnepannelen

Een onderzoek waard:

Zonnepannelen

Onlangs verraste de regering vriend en vijand met nieuwe bezuinigingsmaatregelen: een verhoging van de benzineprijs en van de nuts-tarieven. Het levert veel gemopper op, maar een enkeling ziet ook de positieve kant: verhoogde stroomtarieven zijn beter voor het milieu. Want de consument gaat bewuster met het stroomgebruik om, en zonne-energie wordt goedkoper.

Een eigen huis bouwen: Hout of steen?

Hout of steen?:

Een eigen huis bouwen: Hout of steen?

Voor bijna iedereen die een nieuwe woning laat bouwen, is het een van de grootste investeringen in zijn of haar leven. En voordat je eindelijk in je paleisje kunt trekken, heb je heel wat keuzes te maken. De positie van het pand op het perceel, de grootte en de indeling, én natuurlijk de bouwmaterialen. De lifestyle-krant van Surgoed House & Home zette de voor  en nadelen van beide materialen op een rij.

Sporten in de buurt moet, maar kan niet overal

Sporten in de buurt:

Sporten in de buurt moet, maar kan niet overal

Met de nieuwe trend van een ‘healthy lifestyle’ is het meer dan ooit wenselijk dat alle wijken een eigen sportterrein hebben. Maar dat is niet het geval in Paramaribo; de meeste buurten moeten het zonder doen. Terwijl de overheid sport en recreatie toch van groot belang acht voor de samenleving. Wettelijk gezien móeten er in elke nieuwe buurt zelfs sportmogelijkheden gecreëerd worden. Waarom zijn die er dan nog niet?

Alpha Control - Gespecialiseerd in ongediertebestrijding

Advertorial:

Alpha Control – Gespecialiseerd in ongediertebestrijding

In de tropen hebben we er allemaal weleens last van: ongedierte in of om het huis. En dat kan grote gevolgen hebben. Houtluizen veroorzaken bijvoorbeeld binnen zes maanden voor gemiddeld SRD 5.000,- schade aan een woning. Andere soorten ongedierte, zoals ratten, muizen en kakkerlakken, kunnen ziekten overbrengen als malaria en gele koorts. Bijensteken zijn in Suriname verantwoordelijk voor gemiddeld 15 doden per jaar.

Volgende

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.