fbpx

No cure no pay

No cure no pay

Veelgestelde vragen

Welk bedrag brengt Surgoed in rekening voor haar diensten bij verkoop of verhuur van een object?

Wij werken met het ‘no cure no pay principe’; dit houdt in dat u ons niet hoeft te betalen als wij uw woning en/of perceel niet hebben kunnen verkopen of verhuren.

Verhuur van uw woning

Als wij een huurder gevonden hebben voor uw woning, dan dient u ons bij een jaar contract één (1) volle maand huurcommissie te betalen.

Verkoop van uw woning

Indien wij erin slagen om uw woning en/of perceel te verkopen, zult u  5% verkoopcommissie over de verkoopprijs exclusief kosten koper, met een minimum van 2500,- EURO, aan ons moeten betalen.

Wat is “kosten koper”?

Kosten koper (K.K.) betekent dat de koper de kosten voor de overdracht van het object dient te betalen. Het percentage ligt tussen 11% en 12% van de verkoopprijs. De notaris geeft het exacte percentage op.Onder de kosten koper vallen de volgende kosten;
– Overdrachtsbelasting 7%
– Notariskosten voor de opmaak van de akte van levering 3%
– Kale grond waarde en leges
Onder kosten koper vallen nooit de makelaarskosten. Als een verkoper een makelaar inschakelt voor de verkoop van zijn/haar object dan zal de verkoper de kosten van deze makelaar moeten betalen. Als de koper een makelaar inschakelt voor de aankoop van een woning, zal de koper de kosten van deze makelaar moeten betalen.

“Wat zijn de tarieven die een makelaar berekent voor zijn diensten”

De courtages van de makelaar in Suriname liggen altijd rond de 5%. Een taxatierapport kost gemiddeld 2,5 promille over de getaxeerde waarde met een minimum van SRD 500 excl. 8% O.B.

“De makelaar vraagt een belachelijke hoge prijs voor een woning. Mag dat”?

De makelaar probeert altijd met de klant een zo goed mogelijke marktconforme prijs samen te stellen. Desondanks bepaalt de verkoper uiteindelijk zijn prijs. Of de makelaar bereid is het object in portefeuille te nemen is de vraag. Uiteindelijk bepaalt de verkoper waarvoor hij zijn woning verkoopt. De koper kan onderhandelen over de prijs, maar de verkoper beslist.


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.