blank

Editie 12

Voorwoord

Beste lezer,

Bent u – net als wij – benieuwd wat zich afspeelt op de daken van de vele nieuwe verdiepingspanden? Wij namen een kijkje vanuit de lucht; het resultaat vormt de eerste aflevering van de nieuwe rubriek Aerial Photography.

In Suriname kunnen wij lekker koken en smakelijk eten, maar we verliezen daarbij vaak onze gezondheid uit het oog. Ala Fa Healthy Food bewijst dat gezond ook lekker kan zijn! In Cribs belichten wij met veel plezier Dobru Oso. Mevrouw Yvonne Raveles-Resida vertelt ons over de geschiedenis én toekomst van dit bijzondere pand, een blikvanger in de wijk Combé. Dat een vriendschap kan sneuvelen als je in zaken gaat met vrienden, leest u in Misstanden.

Music Steroidz maakt professionele muziekproducties en begeleidt talentvolle, jonge artiesten om zich optimaal te ontplooien. Bij het ter perse gaan van deze lifestylekrant hadden artiesten van het label een succesvol optreden achter de rug in Ziggo Dome, een grote concertzaal in Nederland. Extra aandacht gaat naar het district Commewijne. Het huis én het perceel van de maand liggen in dit gemoedelijke district. Ook in Commewijne vindt u – net over de brug – Bro Tuinen, een heerlijke plek om even op adem te komen. Lees er alles over in Dagje Uit. Bent u geïnspireerd door de avondvierdaagse of was u al langer van plan om meer te bewegen? Pas dan wel op voor blessures – lees de column van Von Zeggen over het risico van een wandeling over slecht onderhouden trottoirs en wegen. Een deel van onze lezers woont (nog) in Nederland. De tips van Ben van Dorp, een bouwende bakra, zijn handig voor iedereen die een huis wil neerzetten. In andere artikelen vindt u nog meer bruikbare info, over keukens en de verfraaiing van uw perceel.

Met strategische samenwerking kan de Surinaamse bouwsector duurzamer, milieuvriendelijker en innovatiever werken. Dat blijkt uit een landenscan waarvan de resultaten in het voorjaar van 2016 zijn gepresenteerd. Wij gaan na of er vooruitgang is geboekt. De RK Begraafplaats ontwikkelt zich tot een sfeervol park. In het serene, groene landschap kunnen bezoekers er rustig en ontspannen hun geliefden gedenken. In Botopasi aan de Boven-Surinamerivier staat ons huis met zijn verhaal. Dit mannenhuis of womi wosu in het Saramakaans is het onderkomen van patiënten die worden behandeld door bottendokter Roberto Amania, een traditionele genezer in ons mooie binnenland. Hoe kunnen buren elkaar van dienst zijn? Notaris D. Kalisingh gaat in op het begrip “erfdienstbaarheid”. U ziet het: in onze lifestylekrant vindt u een scala aan informatie over gevarieerde onderwerpen.

Wilt u reageren, heeft u een tip of een verzoek? Laat het ons gerust weten via [email protected]; wij kijken uit naar uw suggesties!

Wan bigi odi,

Thijs Mouchart
Directeur

Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten gevonden.

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.