Nieuws
Het laatste vastgoednieuws uit Suriname
Internationale artiest huurt woning van Surgoed Happy Homes voor het maken van muziekvideo “Dangerous”
Alhoewel Surgoed Makelaardij NV bekend staat om het verhuren en verkopen van percelen en huizen, heeft Music Steroidz, een van de grootste muziek labels in Suriname, een luxe vakantiewoning gehuurd om de muziekclip van “Dangerous” op te nemen.
‘Dangerous’, het nieuwe Reggaenummer gezongen door de internationaal bekende Surinaamse artiest Benjamin Fayah, gaat over het nemen van een kans om van iemand te houden, ondanks de situatie waarin degene verkeert, haar mentaliteit of karakter. Ook belicht het lied dat als je verliefd bent of van iemand houdt, het aanvoelt alsof je de wereld aankan en niks je kan breken. “Deze woning is perfect voor het opnemen van muziekvideo’s, door de luxe uitstraling, het abstracte ontwerpdesign en minimalistische inrichting, wat het erg film-vriendelijk maakt”, vermeldt Fleur van der Sterren, manager bij Music Steroidz.
Lees verder...
Van Passie naar Onderneming!
Bedrijven AdvertorialSweetie Coffee NV is een ambachtelijke micro koffiebranderij, gevestigd aan de Portugalstraat 6 te Paramaribo, die zich inmiddels al meer dan 5 jaar heeft gespecialiseerd in het branden van hoge kwalitatieve koffiebonen. Wij branden de groene koffiebonen volgens een uniek brandprofiel waardoor de koffie een uitzonderlijke smaak heeft die je zeker een keer geproefd moet hebben.
SuriCoffee is een melange van gebrande koffiebonen dat bestaat uit een X percentage Surinaamse Robusta bonen en een X percentage Arabica bonen. Vanwege een mooie samenwerking met de eigenaars van de enige producerende koffieplantage in Suriname, de plantage Katwijk, is het voor ons mogelijk onze blend SuriCoffee te ontwikkelen. SuriCoffee is bij menige winkels en bedrijven (hotels, restaurants en souvenirs winkels) in Suriname verkrijgbaar. En uiteraard ook bij onze eigen Cabana Palmentuin Wakapasie.
Lees verder...
Varossieu 60 jaar
De naam Varossieau vindt zijn oorsprong in Alphen aan de Rijn, in een pittoresk dorpje waar Lodewijk Varossieau wordt geboren; een kunstschilder, die zijn eigen vernis vervaardigt. Het familiebedrijfje wordt van generatie op generatie overgedragen.
In 1959 wordt ook de oversteek gewaagd naar de toenmalige kolonie Suriname en wordt er in een loods te Land van Dijk, een klein vernisfabriekje onder de naam Varossieau geopend. De verffabriek verandert meerdere malen van eigenaar. Er vinden tal van fusies en overnames plaats. Sedert januari 2008 is Varossieau onderdeel van PPG. 60 jaar na oprichting, is het eens kleine vernisfabriekje, uitgegroeid tot een trotse producent van verf en verfbenodigdheden, met een personeelsbestand van ruim 50-man. Een modern bedrijf met een gedreven leiding, die zijn vizier ook op de regio richt. Varossieau is thans marktleider op het gebied van decoratieve verf onder de merknaam Historex.
Lees verder...
“Ze zijn niet alleen aardig en lief, maar ook nog eens vakkundig”
Deze uitspraak deed de zus van één van de cliënten van Quality Care Thuiszorg (QCT) die helaas overleed ten gevolge van een hersentumor. “Welk groter compliment kunnen we krijgen na 15 jaar Thuiszorg in Suriname?” vraagt Anne-Marie van Genderen, algemeen directeur van QCT, zich af.” “En ze communiceren goed met elkaar” voegde de zus er nog aan toe.”
Op 5 juli 2005 opende Anne-Marie van Genderen, de deuren van QCT na 20 jaar ervaring als wijkverpleegkundige en manager in de Nederlandse thuiszorg. “Sommige verpleegkundigen denken dat het leiden van een thuiszorgorganisatie een klein kunstje is, wat ze zelf ook wel even kunnen doen. Totdat het mis gaat”.
Lees verder...
Wat is uw profiel?
Misschien heb je een kantoorruimte die je wil herinrichten of uitbreiden met meer afdelingen. Misschien bouw je een woning en wil je efficiënter en tijdbesparend te werk gaan. Welke alternatieven zijn er voor stenen, hout en cement?
Efficiëntie zou betekenen dat je sneller en met minder problemen een mooier bouw resultaat krijgt. Wat zijn materialen die efficiënter zijn? Voor de scheidingsmuren en plafond zouden dat cement board platen en gipsplaten kunnen zijn. Kiezen we dan voor houten profielen om die te bevestigen? Als alternatief hebben we een efficiëntere manier. Dat zijn de metalen profielen van Kuldipsingh.
Lees verder...
Verkoop onroerend goed in problemen door ‘valutawet’
Bedrijven AannemersPARAMARIBO – Het verhandelen van onroerend goed kan alleen in Amerikaanse dollars of euro’s. Mensen die willen verkopen, accepteren geen Surinaamse dollars en daar wringt de schoen, blijkt uit een gesprek van de Ware Tijd met Thijs Mouchart van Surgoed Makelaardij.
“Buitenlandse valuta is niet te krijgen en huizen en vastgoed mogen sinds de invoering van de ‘valutawet’ niet meer in buitenlandse valuta verkocht worden. Tegen de koers van de Centrale Bank kun je niet verkopen. De banken verkopen geen grote bedragen in buitenlandse valuta. Alleen de klanten die giraal over euro’s of dollars beschikken kunnen we nu nog accommoderen”, zegt Mouchart. Bij het maken van de nieuwe ‘valutawet’ heeft de regering geen rekening gehouden met dit gegeven, vindt de Surgoed-directeur. “De overheid vergeet de inkomsten die ze via de overdrachtsbelasting krijgt. Dat is zo’n 12 procent per transactie en dat op ongeveer vijfhonderd transacties per jaar alleen al bij ons. Dat is een flink bedrag dat ze misloopt.”
Lees verder...
‘Klapperwaarde maakt onroerendgoedmarkt dood’
In de makelaarssector heerst grote onvrede over de klapper die het Management Instituut GLIS hanteert voor grondwaarden. Die blijken vaak fors hoger dan de reële waarden van ‘vraag en aanbod’. Hierdoor zou menige koop niet doorgaan. “Er wordt nog wel verkocht maar de onroerendgoedmarkt is in verhouding nagenoeg dood.”
Onderneemster M.S. kon voor haar nieuw te starten agrarisch bedrijf, tegen een relatief zachte prijs landbouwgrond bemachtigen in district Commewijne. De koop was beklonken. Maar toen voor overdracht de notariële akte en het taxatierapport moesten worden ingeschreven bij de GLIS-hypotheekbewaarder, wachtte de nderneemster eenonaangename verassing.
Lees verder...
Waterdruk
Vijftien jaar geleden kreeg het waterleidingnet van de Surinaamse Water Maatschappij (SWM) een flinke opknapbeurt en werd het aanzienlijk uitgebreid. Toch blijkt (te) lage waterdruk nog altijd niet tot het verleden te behoren. Een hydrofoor is daarom nog lang geen overbodige luxe.
Glenn Belfor beheert een huis aan de rand van het centrum. De huurders kampten ineens regelmatig met een lege durotank. Iets wat al die jaren niet eerder was voorgekomen. Hun waterverbruik was altijd hetzelfde. Eerst werd gedacht aan een ondergrondse lekkage. “Maar het water lag voorbij de meter maar het radertje draaide niet”, vertelt Belfor. Afgesloten zijn kon ook niet want er stond geen waterrekening open. Navraag bij de SWM bevestigde dat.
Lees verder...
Juan Pigot
Wonen in een van de oudste buurten in de stad heeft zo zijn charme. Aan de Gongrijpstraat staat een pand dat sinds 1921 is gebouwd en biedt al meer dan tien jaar onderdak aan de familie Pigot. “We hebben in 2006 het pand overgekocht van mijn vaders zuster, dus eigenlijk wonen we er al veel langer”, vertelt Juan Pigot. Van de houten hoogbouw van twee verdiepingen – inclusief zolder – waarin een kleine appartement zit, is nog veel over van de historische architectuur.
“Het pand leeft want het is natuurlijk van hout gemaakt. Als er een truck langsrijdt dan voel je alles trillen. Het huis heeft naast geschiedenis ook karakter.
Lees verder...