Editie 15

Voorwoord

Beste lezer,

Wist u dat gluren in andermans huizen een toeristische trend aan het worden is? In Amerika, maar ook in Europa is ‘huizen kijken’ uitgegroeid tot een ware
toeristische attractie en wordt er grof verdiend aan de nieuwsgierigheid die kennelijk in ons allemaal schuilt. Nu staan er in die landen natuurlijk ook genoeg huizen die interessant zijn om te bekijken vanwege hun aparte stijl, de overdadige luxe of de manier waarop die woning bewoond kan worden.

Wat dacht u van bijvoorbeeld wonen in een container, een nieuwe trend die wereldwijd met de dag populairder wordt en waarover u in het artikel over containerwoningen meer kunt lezen. Of wat denkt u van wonen aan het water, maar dan op een woonboot? In het artikel over wonen op het water ontdekt u zelf wat voor andere zaken daar bij komen kijken.

Maar zeg nu zelf… ook in Suriname hebben wij genoeg aantrekkelijke woningen om te bezichtigen, neem nu de sierlijke huizen aan de Anton Dragtenweg, Boxel en de weg naar Domburg of simpelweg de gerenoveerde koloniale panden in de binnenstad. In het artikel Erfgoed Fout werpen wij een kritische blik op laatstgenoemde panden.

In het artikel over haar bedrijf Taco Oso, vertelt Cornelly Olivieira hoe zij in Suriname wil voorzien van de mogelijkheid om een betaalbare walaba houten prefab woning aan te schaffen. Een niet te dure woning, vlot beschikbaar en tevens duurzaam.

Wilt u verder ook ideeën opdoen over wat u zoal in uw tuin kunt doen? Zelf groenten planten? En organisch telen? Bij Huize Ashiana maakte zij die eerste
stap tot groot enthousiasme van de bewoners. Nog mooier is dat ze nu zelfvoorzienend zijn in deze moeilijke tijd.

In ‘Dat Speciale Plekje Thuis’ vertelt Asha Seosahai ons verder over het heerlijke terrasje achter haar woning waar zelfs de hond uitgebreid van geniet. En wist u dat de Buitensociëteit het Park inmiddels alweer 140 jaar bestaat? Kortom, ook in deze editie bieden wij u weer een scala aan gevarieerde onderwerpen aan en wij wensen u dan ook heel veel lees- en kijkplezier.

Wilt u reageren, heeft u een tip of verzoek? Laat het ons dan gerust weten via [email protected]; wij kijken uit naar uw suggestie!

Wan Bigi Odi,

Thijs Mouchart

Directeur

Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten gevonden.

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.