fbpx

Editie 23

Voorwoord

Beste lezer,

Om te beginnen wens ik u namens het gehele team van Surgoed een gezegend en voorspoedig 2020 toe! Wat ook uw plannen zijn voor het nieuwe jaar; pakt u ze vooral gedegen en duurzaam aan. Zoals eindelijk na decennia het geval is met de rehabilitatie van de verkeersslagader Zwartehovenbrugstraat, zowel bovendeks als ondergronds. Dit rehabilitatieen asfalteringsproject begon in november 2017 en wordt mei dit jaar afgerond. Dan moet er sprake zijn van een vlotte afwatering en een betere verkeersdoorstroom.

Het project is in ‘vier secties’ aangepakt, maar dat kon niet de nodige overlast en ongemakken voorkomen voor weggebruikers en vooral ondernemers en omwonenden. Maar het zal ‘de moeite waard’ zijn, wordt ons beloofd. Het doet deugt dat wij in Suriname wel degelijk gedegen te werk kunnen gaan bij het aanpakken van de stadsinfrastructuur. Zoals de Zwartenhovenbrugstraat er nu weer goeddeels erbij goed bij ligt, geeft aan Paramaribo als toeristische stad vol historische bezienswaardigheden meer glans.

Vijftien jaar geleden kreeg het waterleidingnet van de SWM een flinke opknapbeurt waarin tenminste 15 miljoen euro werd gestoken. Suriname heeft nu qua buizen en leidingen een gedegen waterleidingnet. Ook zijn er inmiddels tienduizenden nieuwe aansluitingen gerealiseerd. Dat is allemaal goed nieuws. Maar als het om waterdruk gaat, zijn er nog de nodige uitdagingen. Hier blijft een hydrofoor voorlopig geen overbodige luxe. We rekenen dus wel op een aanzienlijke verbetering van de afwatering met het compleet vernieuwde rioleringssysteem onder de Zwartehovenbrugstraat.

Maar of dat ook zal gelden voor de verkeersstroom wordt afwachten. Dat blijft spannend. U leest er alles over in deze editie. Nogmaals, een gedegen 2020!

Thijs Mouchart
Directeur – Surgoed Makelaardij NV

Nieuwsberichten


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.