Nieuws

Nieuws

Het laatste vastgoednieuws uit Suriname

Twee percelen en een bedenkelijke taxateur

Misstanden:

Twee percelen en een bedenkelijke taxateur

Wally en Edward leken uiterlijk zó op elkaar, dat buren en enkele familieleden de broers vaak niet uit elkaar wisten
te houden. En met wat extra moeite (precies dezelfde kleren en exact dezelfde zonnebril) wisten ze zelfs hun oude moeder nog weleens voor de gek te houden. Toch waren ze geen tweeling. Wally was een jaar jonger dan Edward, en qua karakter waren ze bovendien elkaars tegenpolen.

Ontwikkeling Waterkant komt niet van de grond

Waterkant:

Ontwikkeling Waterkant komt niet van de grond

In 2010 werd de nieuwe pier van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) heropend, met een aanlegsteiger, units en horeca. Zes jaar later staan vele units leeg. En de plannen voor het ontwikkelen van een strandpromenade, vanaf de pier langs de Waterkant, zijn nooit van de grond gekomen. Wat ging er mis? De lifestyle-krant van Surgoed House & Home sprak met toerisme-expert Martin Panday.

Appartementsrecht nog steeds niet op agenda

Wetgeving:

Appartementsrecht nog steeds niet op agenda

Guno Chin A Sen is oprichter van het eerste appartementencomplex in Suriname: Guco apartments. Omdat het appartementsrecht nog niet is opgenomen in het Burgerlijk Wetboek, kunnen appartementen in Suriname echter niet worden verkocht. ‘Maar niet iedereen wil een huis met een stuk grond’, denkt Chin A Sen, die pleit voor een wetsaanpassing.

Water besparen: een must

Water besparen:

Water besparen: een must

Onze levensstijl kost veel water. Niet zozeer doordat we een wasdroger gebruiken of omdat we te lang onder de douche staan. Het overgrote deel wordt verbruikt in de productie van ons voedsel, onze kleding en andere spullen. Vanwege deze grote vraag, wordt water steeds schaarser. We zullen dus moeten besparen. Gelukkig zijn er tal van manieren om water te besparen. In dit artikel delen wij een aantal tips om het verbruik binnen de perken te houden.

Investeren in onroerend goed altijd de beste optie

Investeringen:

Investeren in onroerend goed altijd de beste optie

Het is een periode van economische neergang. Zaken die eerder zonder overwegingen gedaan werden, vereisen nu wikken en wegen. Elke stap kan bepalend zijn voor de toekomst. En áls er al geld overblijft, wat doe je er dan mee? Econoom en ervaringsdeskundige Guillermo Samson is er kort over: investeer in onroerend goed!

“Met planten en bloemen breng je leven in de tuin.”

Leven in de tuin:

“Met planten en bloemen breng je leven in de tuin.”

In zware economische tijden worden aankopen of investeringen voor de aanleg van een nieuwe tuin vaak uitgesteld. Erg jammer, vindt Kenneth Veldhuizen (61), fervent tuinliefhebber en eigenaar van Tuincentrum Tweede Rijweg. “Met planten en bloemen breng je leven in de tuin.”

Vitaal en gezond bouwen

Feng Shui:

Vitaal en gezond bouwen

Het huis is helemaal gebouwd volgens je wensen en toch ontbreekt er iets. Het voelt niet als thuis, je krijgt er een ongemakkelijk gevoel. Geen prettige constatering wanneer het om je net opgeleverde droomhuis gaat. Gelukkig zijn er mensen die zich bekwaamd hebben in het manifest maken van de onderliggende oorzaken.

Opruimen en creatief denken!

Klein behuisd?:

Opruimen en creatief denken!

Hoewel Suriname een van de dunst bevolkte landen ter wereld is, heeft het land met 30.000 geregistreerde woningzoekenden te kampen met grote woningnood. Veel jonge gezinnen wonen dan ook in bij (schoon)ouders of andere familie. Maar klein behuisd zijn, kan ook uitnodigen uit tot het bedenken van creatieve oplossingen!

Uw droomkeuken is nu werkelijkheid

Keukens:

Uw droomkeuken is nu werkelijkheid

Een nieuwe keuken plaatsen of de huidige keuken moderniseren? U hebt tal van mogelijkheden wanneer het op een keuken aankomt. Afhankelijk van uw wensen, de beschikbare ruimte en uw budget, zal de uitstraling, het gemak en natuurlijk ook de prijs van de keuken verschillen. Om te weten te komen wat de kosten voor uw droomkeuken zijn, moet u eerst weten welke opties er zijn. De lifestyle-krant van Surgoed House & Home helpt u daarbij.

Op bezoek bij Dominique Ravenberg

Op bezoek bij Dominique Ravenberg

Voor de rubriek Cribs gaat de redactie van de lifestyle-krant van Surgoed House & Home op zoek naar bekende Surinamers die willen laten zien waar en hoe ze wonen; hoe hun ‘crib’ is ingericht. Dit keer brachten we een bezoek aan Suripopwinnaar Dominique Ravenberg (19).