Surgoed Makelaardij NV Kernkampweg 13 Paramaribo Suriname 1500x750 - Nieuws

Nieuws

Het laatste vastgoednieuws uit Suriname

Huis van de maand: Matipasi - ‘Bali stijl’ architectuur

Huis van de maand: Matipasi

Artikelen

Deze villa is werkelijk het neusje van de zalm. Een pracht van een huis gebouwd onder ‘Bali stijl’ architectuur. De kenner zal gelijk zien dat de woning met vakkennis is ontworpen en gebouwd en dat daarbij gebruik is gemaakt van de beste materialen die tevens duurzaam zijn. Het terrein heeft een oppervlakte van 1200m² en is compleet stevig opgehoogd voordat er met de bouw van deze woning is begonnen. Het terrein is omrasterd en zowel rondom het huis als bij de belendingen is er gewerkt met diverse planten en hagen om te zorgen dat de tuin ook een volwassen uitstraling krijgt.

Seafoodrestaurant Hook & Catch - Hook & Catch wil'begrip' worden in de samenleving

Seafoodrestaurant Hook & Catch

BedrijvenAdvertorial

Hét grootste seafoodrestaurant in Suriname dat zoetjes aan een begrip aan het worden is in de samenleving. “Mijn klanten moeten zich thuis voelen en weten dat zij alle aandacht krijgen wanneer zij bij ons zijn, zij moeten een warm gevoel krijgen van onze sfeer”, zegt Raymond Alder, eigenaar van seafoodrestaurant Hook & Catch.

Agri & Foodbeurs in Marowijne - Stichting Ontwikkeling Innovatieve Landbouw

Agri & Foodbeurs in Marowijne

Stichtingen

Voor ruim honderd jaar was Marowijne een welvarend district. De inkomsten van de mijnbouwindustrie hebben de bevolking een weelde doen kennen, die geen weerga leek te krijgen. Met het wegtrekken van grote investeerders zoals Suralco van Alcoa en het uitbreken van de binnenlandse oorlog, werd die ontwikkeling zo goed als stopgezet. De bewoners van district Marowijne blijven echter niet bij de pakken neerzitten. Samen met ontwikkelingspartners gingen zij op zoek naar alternatieve industrieën om de weg naar duurzame ontwikkeling in te slaan.

Joy’s Organic Garden Suriname - Bij Joy's Organic Garden wordt alleen organisch geteeld

Joy’s Organic Garden Suriname

BedrijvenAdvertorial

Alle gewassen van Joy’s Organic Garden worden biologisch geteeld. Dit is niet alleen gezonder, want het product verliest daardoor zijn voedingswaarde niet. Er wordt ook rekening gehouden met het milieu.

Er is een balans tussen de werkzaamheden en de omgeving. Zo worden er geen pesticiden en herbiciden gebruikt, omdat deze schadelijk zijn voor de vissen in de kanalen. De tuin waar landbouwwerkzaamheden plaatsvinden, is heel groot en is in een vorm van een visnet aangelegd. Waar er geen grond is, is er water. Daar zijn niet alleen veel vissen, maar ook andere dieren. De kostgrond grenst aan de zee. Joy’s Organic Garden startte als afstudeerproject voor Joy Tjon Sie Fat – Chin Ten Koei, maar is volgens haar inmiddels een uitgelopen hobby. In 2010 startte zij in het klein met planten en werden de producten geleverd aan familie en vrienden. Vorig jaar is de vraag toegenomen en daar is Joy op aan het inspelen.

Downsyndroom-in-suriname - Kinderen en volwassenen met downsyndroom in het volle licht

Downsyndroom-in-suriname

StichtingenGezondheid

Dutch Down Support Foundation zet in Suriname kinderen en volwassenen met het syndroom van Down in het licht.
De Nederlandse stichting (met ANBI status) ondersteunt kinderen met het syndroom van Down en hun familie en de zorgverleners. Daardoor kunnen kinderen en volwassenen met het syndroom van Down zich ontwikkelen, op school, in het dagelijks leven, sociaal en ook lichamelijk.

25 jaar Readytex Art Gallery - Met liefde voor kunst naar een nieuwe dimensie

25 jaar Readytex Art Gallery

Kunst

De vrolijke jazztonen waaien je tegemoet maar worden al gauw naar de achtergrond gedrukt door enthousiaste stemmen en het klinken van voetstappen op de houten vloer. In de afgelopen jaren is het vier verdiepingen hoge gebouw vaker het toneel geweest van feestjes, maar geen enkele had deze grootsheid.

Woningstichting Sekrepatu - Oplossen van de woningnood

Woningstichting Sekrepatu

Uncategorized

Woningstichting Sekrepatu is de eerste Surinaamse woningstichting met als doel een bijdrage te leveren aan het oplossen van de woningnood, opgericht in augustus 2000. In dit streven is zij ruimschoots geslaagd omdat zij thans de trotse bezitster is van vier wooncomplexen met een bestand van 258 huurwoningen waaronder twee crèches.

Stuurgroep ontwikkeling cassavesector Para - Wat is de stand van zaken nu?

Stuurgroep ontwikkeling cassavesector Para

BedrijvenArtikelen

De Stuurgroep Ontwikkeling Cassavesector Para (STOCPA) werd in januari 2011 opgericht. Het doel van de organisatie was de waardeketen van de cassavesector te versterken en dat wilde de STOCPA doen door het promoten van cassaveconsumptie, het begeleiden van ondernemers in de cassavebranche en het aangaan van partnerschappen met relevante organisaties.

Houtliefhebber Yayo - Huis en zijn verhaal

Houtliefhebber Yayo

Uncategorized

Alles is van hout. Vanaf de balken en de planken tot de dakpannen en de ramen als de pinnen waarmee het huis is ‘vastgemaakt’. Bij de woning van Yayo, zoals Geert van Kalken bekend staat, is er geen gebruik gemaakt van spijkers. “Zo vindt er geen infiltratie van de regen plaats”, zegt de huiseigenaar. In 2004 startte deze ‘houtliefhebber’ met het bouwen van zowel zijn woning als zijn hotel dat daar onder staat. Doordat hij alles zelf heeft gedaan, heeft de bouw wel tien jaren in beslag genomen. Nu woont familie van Kalken al langer dan tien jaar aan de Costerstraat in het centrum van Paramaribo.

Cynthia Ashruf: Behandeling huisdieren moet beter - Surinamers moeten beseffen dat dieren geschapen zijn door dezelfde God die hen heeft geschapen

Cynthia Ashruf: Behandeling huisdieren moet beter

Artikelen

Deborah Pinas wordt er helemaal gek van. De buren hebben een aap die al enige tijd constant huilt. “Ze slaan hem regelmatig omdat hij schreeuwt, maar het helpt niet. Soms gilt hij zo hard dat ik niet kan slapen”. De buren kochten de aap toen die heel klein en schattig was. Nu is het dier flink uit de kluiten gewassen, watersnel en wringt zich los van de ketting waar hij constant aan vastzit. “Dan zorgt hij voor overlast. Hij heeft vaker ons huis overhoop gehaald.”

Volgende