blank

Buikriem aan, toch mooie inrichting

Buikriem aan, toch mooie inrichting

Steeds meer aanbod van betaalbare meubels in Suriname

Woninginrichting

“Ik ben een huiselijk persoon en houd van mooie dingen. Maar ik heb geen drempelvrees om nieuwe winkels binnen te stappen en zo ontdek ik steeds nieuwe plekjes.”

We voelen het allemaal: de buikriem wordt langzaam verder aangetrokken. Omdat shoppen met je hand op de knip natuurlijk niets is en je ook niet wilt inleveren op kwaliteit, is de lifestyle-krant van Surgoed House & Home op zoek gegaan naar portemonneevriendelijke alternatieven voor de inrichting van je huis.

blank

Kwalitatief goede meubels

Waar vind je dan wel een goede bank of eetkamerset voor een schappelijke prijs? We kennen allemaal de grote winkels als Galaxy, Furniture City en CHM. Kopen op afbetaling is soms een optie, maar dat is gezien de rente uiteindelijk erg duur. Gelukkig zien we de concurrentie toenemen, met positieve gevolgen voor de prijzen en ook voor de kwaliteit. Hierdoor worden kwalitatief goede meubels voor een steeds groter publiek toegankelijk. Een ontwikkeling waar verschillende ondernemers aan bijdragen.

In het Mundial Complex aan de Martin Luther Kingweg vinden we Morevans Outlet. Het jonge echtpaar Ivan en Morena Heikerk verkoopt er sinds drie jaar Europese meubels en accessoires vanuit hun showroom en bekijkt op dit moment de uitbreidingsmogelijkheden. “Steeds meer mensen weten ons te vinden. Onze klanten vinden het prettig dat ze kunnen zien en voelen wat ze kopen en waarderen de kwaliteit van onze producten.” Het duo weet maar al te goed dat prijs ook een belangrijke factor is. “Surinamers willen waar voor hun geld, maar gaan overstag door de service die we bieden.” Het assortiment bestaat uit boekenkasten, stoelen, bankstellen, eethoeken en accessoires als vazen, borden en rieten manden. Daarnaast verkopen ze vanuit een loods in de stad ook nog kantoormeubilair. Iedere zes tot acht weken komt de nieuwe collectie binnen. Ze hebben een aantal vaste leveranciers van wie ze voornamelijk nieuwe spullen afnemen. “Dit zijn meubels die in Europa plaats moeten maken voor een nieuwe collectie en bij ons meer dan welkom zijn.”

Om ook de kleine beurs tegemoet te komen, organiseren ze maandelijks een braderie voor de winkel.

Tweedehands spullen

De kringloopwinkel, een groot pand op de hoek van de Noordwijkweg en Aquariusstraat, opende vijf jaar geleden haar deuren.

Bij binnenkomst treffen we een bonte verzameling meubels en accessoires. Klanten van de kringloopwinkel ervoeren in het begin wel wat drempelvrees. “Surinamers hadden in het begin moeite met de tweedehands spullen, ze dachten dat het afdankertjes uit Nederland waren. Pas toen ze grote hoge auto’s voor de deur zagen stoppen, werden ze nieuwsgierig en kwamen ze zelf ook kijken”, horen we van Vivian Etnel, winkelmedewerker en tevens secretaris van de stichting Zorg voor een Ander. Vanuit Nederland wordt er iedere zes weken een container gevuld en opgestuurd. Het aanbod wordt bij elkaar geshopt via Marktplaats (dat is de Nederlandse via2000). De opbrengsten van de verkoop besteedt Zorg voor een Ander aan kinderen met een beperking. De meubels zijn veelal tweedehands, maar de selectie is streng. “We hebben houten meubels van goede kwaliteit, die van generatie op generatie meekunnen.” Dat er in Suriname ook goede houten meubels worden gemaakt, ziet Etnel niet als concurrentie. Uit Nederland komen meubels van zeer betaalbare en duurzame houtsoorten als eikenhout en kersenhout. Klanten die de kringloopwinkel bezoeken, komen voornamelijk voor de grotere meubels als eettafelsets, vitrine kasten en kledingkasten. Etnel snapt wel waarom. “Onze prijzen zijn lager dan gemiddeld en de kwaliteit is goed. Op verzoek van de klanten kunnen we ook op zoek gaan naar specifieke meubelen.”

Er is een steeds rijker en toegankelijker aanbod aan scherp geprijsde meubelen van uitstekende kwaliteit. Het vraagt wel een beetje nieuwsgierigheid om de winkels te ontdekken. Dat vond ook Natasha Abdoel-

Brandon, fervent shopster en een vaste klant van Morevans Outlet. “Ik ben een huiselijk persoon en houd van mooie dingen. Maar ik heb geen drempelvrees om nieuwe winkels binnen te stappen en zo ontdek ik steeds nieuwe plekjes.”

Tot slot nog een andere tip om minder geld uit te geven aan nieuwe meubels. Neem afscheid van overtollige meubels en verkoop ze via de bekende kanalen. Met het extra zakcentje dat je hiermee verdient, creëer je meteen ruimte voor andere meubels of accessoires, zodat de inrichting er weer even tegenaan kan.

Lees meer berichten uit de categorie Tips.

mei 30, 2017
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.