blank

Column: Euritha Tjan A Way

Column: Euritha Tjan A Way

Wonen op een klif ‘altijd een bijzondere ervaring’

Een plek kiezen om je huis te bouwen, is een secuur proces. De één houdt rekening met de bereikbaarheid, de ander wil juist landelijk wonen en sommige mensen willen hoe dan ook op een aparte plek wonen. Een heel aparte plek die niet iedereen kan waarderen, is het wonen op een klif. Nu hebben we in Suriname geen kliffen aan zee, maar wel genoeg plekken in het binnenland…

Een voordeel van het wonen op een klif is ongetwijfeld het uitzicht. In vakantieoorden in het binnenland van Suriname, waar het reliëf veel meer zorgt voor hoogteverschil, bouwen de eigenaren de huizen heel hoog. Het voordeel is niet alleen het uitzicht, maar praktisch is wel dat de enorme verschillen in stand van de rivier, dan geen invloed hebben op de constructie.Op Brownsberg maakte ik voor het eerst mee hoe het is om op een klif te wonen. Het vakantiehuis ‘Kapasi’ was vrijwel het hele jaar door bezet en ik was als reserveringsmedewerker heel erg benieuwd waarom dat zo was. Collega’s spraken over het uitzicht en een keer tijdens het laagseizoen mocht ik dat ervaren. Een tip: heb je hoogtevrees waag het dan niet. Het is alvast een kleine afdaling naar het huis, maar eenmaal op het balkon is het zelfs mogelijk om tot het stuwmeer te genieten van het zicht.

blank

Op het internet zijn er genoeg ervaringen van mensen die aan een klif wonen. Twee dingen worden dan altijd besproken; het gevaar en het uitzicht. Wie in zijn leven een balans zoekt tussen deze twee, van een aparte en afgelegen omgeving houdt, kies daarvoor. Het is altijd een bijzondere ervaring.

ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.