blank

Elvira Lens – Liever een eigen huis dan een auto

Elvira Lens – Liever een eigen huis dan een auto

Cribs

Voor de rubriek Cribs gaat de redactie van Surgoed op zoek naar bekende Surinamers die willen laten zien waar en hoe ze wonen en hoe hun Cribje is ingericht. Dit keer hebben we een bezoek gebracht aan een echte duizendpoot, Elvira Lens (33). Zij was er mede voor verantwoordelijk dat we de afgelopen zomer konden schaatsen in Suriname.

blank

Kussens

Bij binnenkomst staan we direct midden in de woonkamer, voor Elvira de belangrijkste ruimte in huis. Op de grond ligt een grote mat met een verzameling kussens. ,,Deze mat is het lekkerste plekje in huis voor mij. Als ik thuis kom van werk dan kan ik hier neerploffen.” Als het aan Elvira had gelegen dan waren er niet zoveel meubels meer bijgekomen. ,,Ik houd niet van veel meubilair. Dat betekent dat je veel moet schoonmaken en dat is niet mijn hobby. Ik heb genoeg aan mijn tv, stereo en de mat waar ik op kan liggen.” Het bankstel staat er ook maar met één reden. ,,Omdat mijn grootmoeder soms op bezoek komt heb ik maar

,,Als je eenmaal je eigen huis hebt, heb je geen behoefte meer om zo veel op straat te zijn. Het is wel leuk maar het wordt ook een sleur op een gegeven moment. Ook heb ik een lekker bed, het klaagt nooit.”

een bankstel gekocht.” Boven de bank hangt een door Lionel Messi gesigneerd FC Barcelona shirt. ,,Dit shirt heb ik bij een loterij gewonnen. Messi is echt mijn favoriet. Hij is een van de weinige spelers die ondanks zijn grote succes bescheiden is gebleven.” Net zo min als ze van schoonmaken houdt, houdt Elvira van koken. Dat maakt haar goed gevulde koelkast dan ook erg belangrijk. ,,Mijn koelkast vul ik met zoveel mogelijk eten uit blik zodat ik altijd wat te eten heb.” Ze kookt bij hoge uitzondering en het liefst voor vrienden. ,,Binnenkort organiseer ik weer een barbecue, iedereen neemt wat mee en als ik het vlees alleen hoef in te leggen is dat geen probleem”, lacht Elvira. Vanuit de woonkamer en de keuken bereiken we een slaapkamer met een eigen bad en toilet. Tegen de muur staat een schilderij van een indiaan, gemaakt door Jeangu, een Surinaamse zanger en kunstenaar. ,,Dit schilderij sprak me aan door de kleuren. Ik vraag me af waar de indiaan naar kijkt. Ik heb het gekocht om Jeangu te steunen en moet er nog een mooi plekje voor vinden.”

Voor de tweede kamer, die nu dienst doet als rommelkamer, heeft Elvira ook nog wel een idee. “Ik wil mijn kledingkast doortrekken zodat er een bed in kan voor mijn gasten en een tafel om aan te werken.” Het tweede bad en toilet is speciaal voor gasten gemaakt. “Ik houd er niet van om mijn eigen ruimte te delen”, bekent Elvira.

Hard gewerkt

De jonge Surinaamse heeft hard gewerkt voor haar eigen huis. ,,Al mijn vrienden wilden een auto. Het was voor mij het belangrijkste om eerst een eigen huis te hebben, die auto komt ooit nog wel.” Ze heeft wel wat moeten laten om dat huis te krijgen. ,,Ik houd van vakanties en ga er het liefst minimaal twee of drie keer per jaar tussenuit. Toen ik aan het bouwen was lukte dat even niet.”

Maar het was het allemaal meer dan waard. ,,Als je eenmaal je eigen huis hebt, heb je geen behoefte meer om zo veel op straat te zijn. Het is wel leuk maar het wordt ook een sleur op een gegeven moment. Ook heb ik een lekker bed, het klaagt nooit.”
Sommige mensen hebben er moeite mee om alleen te zijn, Elvira heeft dat niet. ,,Mijn eerste oud en nieuw in dit huis heb ik hier ook alleen op de bank doorgebracht. Met een flesje champagne voor de tv, heerlijk!”

Lees meer berichten uit de categorie Cribs.

juni 4, 2015
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.