Downsyndroom-in-suriname

Downsyndroom-in-suriname

Kinderen en volwassenen met downsyndroom in het volle licht

Dutch Down Support Foundation helpt kinderen en ouders.

Dutch Down Support Foundation zet in Suriname kinderen en volwassenen met het syndroom van Down in het licht.
De Nederlandse stichting (met ANBI status) ondersteunt kinderen met het syndroom van Down en hun familie en de zorgverleners. Daardoor kunnen kinderen en volwassenen met het syndroom van Down zich ontwikkelen, op school, in het dagelijks leven, sociaal en ook lichamelijk.

Ouderparticipatie

De Downsyndrome Support School is de eerste school in Suriname die zich volledig richt op kinderen (en hun ouders/verzorgers) met Downsyndroom. Circa tien leerlingen krijgen er vijf dagen per week onderwijs van gecertificeerde leerkrachten. De stichting vindt het van groot belang de ouders te betrekken bij de scholing en ontwikkeling van de kinderen. Die ouderparticipatie is een belangrijke pilaar in de aanpak van de Dutch Down Support Foundation. Ouders en de school werken samen. De ouders weten zo waar hun kind op school mee bezig is en gaan thuis met het geleerde aan de slag.

Logopadie

Samen

Er moet nog veel gebeuren in Suriname om kinderen en volwassenen met Downsyndroom hun plek in het volle leven te kunnen geven. Samen krijg je meer voor elkaar en de Dutch Down Support Foundation heeft daarom onder meer contact met de Ilonka Elmont Foundation. Deze stichting, opgericht door de voormalig Muay Thai-kickbokser en zevenvoudig wereldkampioene, zet zich in voor sportontwikkeling voor kinderen in een achterstandspositie in Suriname.

Benefiet-avond

Op 7 juni vindt in Nederland een benefiet-avond plaats voor de ondersteuning van kinderen en volwassenen met Downsyndroom in Suriname. Het belooft een bijzondere en mooie avond te worden. Roué Verveer, Jetty Mathurin en Glynis Terborg hebben hun medewerking toegezegd. De stichting is nog met andere artiesten in gesprek.

Het is de wens van de stichting om de school een stevige en solide basis te geven waarop nog jaren kan worden voortgebouwd. Op de verlanglijst van Dutch Down Support staan verder nog informatiepakketten voor ouders, specialistische logopedie en fysiotherapie, oudercontacten, gezinsbegeleiding, vergroten medische kennis en uitbreiden schoolmogelijkheden.

Om die wensen in vervulling te laten gaan en de Surinaamse kinderen met Down in het licht te zetten, is steun nodig. In alle vormen: praktisch en financieel. Als u enthousiast bent geworden, neem dan eens een kijkje op de website van de stichting. Daar vindt u informatie en nieuws over bijvoorbeeld de benefietavond: dutchdownsupport.nl.

Lees meer berichten uit de categorie Stichtingen Gezondheid.

juli 31, 2019
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.