Het ‘gat’ dichten voor meer fietsende Surinamers

Het ‘gat’ dichten voor meer fietsende Surinamers

Surined

Gestaag op gang

Fietsen gebeurt nog te weinig in Suriname; slechts een kleine groep maakt slim gebruik van dit vervoermiddel. Zijn er te weinig fietsen winkels? Begrijpen mensen de verschillende voordelen van fietsen niet? Is de aanschaf van een kwaliteitsfiets relatief toch te duur? Surined is hét antwoord op al deze vragen.

Een gepastere kleur is er niet voor het groen geschilderde, historische pand op de hoek van de Waaldijk- en de Eugene Albert Gesselstraat (voorheen Hogestraat). Fietsen is immers goed voor de gezondheid en het milieu. Hiermee zijn al meteen twee voordelen genoemd. Surined wil verandering brengen in Suriname als het om fietsen gaat, door mensen bewuster te maken van de voordelen en mogelijkheden ervan. Daarom voorziet Surined in reparatie, tweedehands verkoop en diverse services.

Ieder wat wils

De fiets is sowieso in deze moeilijke economische omstandigheden een oplossing. Maar het aanbod liet te wensen over. Daarom is Surined gesprongen in het ‘te groot gat in de markt’ en is het publiek al vier jaren van dienst. Surined heeft voor ieder wat wils.

Er zijn in de winkel diverse kinder-, heren- en damesfietsen te vinden. De aangeboden fietsen komen uit Europa en daarom van duurzame kwaliteit. En omdat ze tweedehands zijn ook nog zeer betaalbaar. Wat dat betreft is Surined, dat met reparaties begon, ‘een stap verder’.

“We zijn nog niet zover om splinternieuwe fietsen aan te bieden omdat we eerst willen uitbreiden en onze klandizie willen vergroten”, vertelt Monkau. “Als het zo goed blijft lopen, zullen we onze vleugels uitslaan naar de districten.” Binnen twee jaar moet de eerste filiaal een feit zijn.

“Maar voor nu zijn onze klanten tevreden en wij ook.” Voor het pand staat een bestelbusje klaar om fietsen af te leveren en op te halen bij klanten. John Elskamp, die vaste klant is, fietst al zijn ‘hele leven’ en is erg blij met de komst van Surined. Over de zaak en Monkau zegt hij: “Ik maak gretig gebruik van de diensten van deze goede meneer vanaf het begin van zijn zaak.”

ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.