Hoe veilig is uw huis?

Hoe veilig is uw huis?

Veiligheid

Thuis voelen we ons het meest veilig. Althans, zo zou het moeten zijn. Wie wel eens het slachtoffer is geweest van inbraak in het privédomein, weet hoe beangstigend en frustrerend het is als dit gevoel van veiligheid wordt geschaad. Een manier om de kans hierop te verkleinen is een goed beveiligingssysteem. In vroeger tijden moesten we het doen met hang- en sluitwerk en een grendel op de deur. Tegenwoordig hebben we ook geavanceerde elektronische en digitale technieken tot onze beschikking die behalve de aanwezigheid van ongewenst volk registreren, maar ons hiervan ook op afstand een melding kunnen geven.

Opsporen

Registrerende camera’s kunnen helpen bij het opsporen van de criminelen. Maar het kwaad is dan al geschied. Daarnaast leidt de gevoeligheid van een dergelijk systeem vaak tot vals alarm, waardoor verslapping kan optreden bij agenten die voor de zoveelste keer voor niets naar een locatie rijden. Criminelen maken hier dankbaar gebruik van. Ze activeren een aantal keren expres een alarm, kijken op afstand rustig toe hoe lang het duurt voor de beveiliging aanwezig is en hoe er wordt gereageerd, om dan op het juiste moment toe te slaan. Voor goede beveiligingsmensen is een reeks van valse alarmen een teken om extra alert te zijn. Maar het maakt een goede beveiliging er niet gemakkelijker op.

Verbetering

Nieuwe digitale technieken zijn daarom echt een verbetering. Doordat het internet ook in Suriname toegankelijk en snel is, is het mogelijk een alarmsysteem met camera’s te linken aan een IP-adres op het internet. De eigenaar kan dan met zijn smartphone, tablet of computer overal vandaan op elk moment inloggen op het systeem om te zien wat er thuis gebeurt. Bij alarm wordt de eigenaar via de telefoon als eerste gewaarschuwd om te controleren wat er aan de hand is. Bij vals alarm is een verdere melding overbodig, maar bij een serieuze situatie kan de meldkamer direct worden ingeschakeld.

De mensen in de meldkamer kunnen worden gemachtigd om de beelden op de computer te zien om vervolgens beveiliging en politie te informeren. De grote winst is dat de situatie sneller en nauwkeuriger gemonitord kan worden. Waar bevinden de personen zich precies? Hoe zien ze eruit, zijn ze bewapend, welke vluchtroute nemen ze? De kans om de situatie tijdig onder controle te krijgen is groter, net als de pakkans.
Voor de aanleg van een dergelijk systeem moet een IP-adres met meerdere poorten worden aangevraagd bij Telesur. De techniek vernieuwt zich snel en wordt steeds beter betaalbaar.

Misschien is niet voor iedereen een dergelijk systeem gewenst of betaalbaar. Maar het is wel raadzaam eens stil te staan bij de veiligheid van uw eigen woning en na te gaan welke beveiligingsmogelijkheden er voor u zijn.

Enkele tips:

Wilt u uw huis beveiligen en een alarmsysteem plaatsen, koop dan niet zomaar iets of hetzelfde als uw buurman heeft. Het efficiënt en effectief beveiligen van een huis is afhankelijk van factoren die per woning verschillen. Een deskundig beveiligingsbedrijf weet waar op gelet moet worden en zal uw perceel en huis nauwkeurig onder-zoeken en uw persoonlijke behoeften meenemen in een plan.

Kies voor een gecertificeerd bedrijf met goed opgeleid personeel. Maak melding van uw contract met dit bedrijf met een sticker of bordje bij poort en deur.

Is uw budget beperkt? Kies dan voor een goed basissysteem dat later uitgebreid kan worden.

Als u tijdens de bouw al rekening houdt met een alarm- en bewakings-systeem, is dit gemakkelijker te realiseren.

Houdt uw beveiligingssysteem privé en schep er vooral niet over op.
Er luisteren meer oren mee dan u denkt en u wilt niet de indruk wekken dat er bij u iets te halen valt.

Tot slot:

Geen enkel beveiligingssysteem, hoe geavanceerd ook, is waterdicht. Maar u kunt er wel het risico op inbraak of inbreuk aanzienlijk mee verkleinen.

Lees meer berichten uit de categorie Bedrijven.

juni 8, 2015
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.