Hout mag weer hout zijn!

Hout mag weer hout zijn!

Advertorial

Iedereen heeft wel eens iets van hout in zijn of haar huis staan. Een decennia geleden waren de meeste Surinamers zich nog niet helemaal bewust van de waarde van onze Surinaamse houtsoorten. Mede door de trends en mooie designs m.b.t. natuurproducten wereldwijd alsook de ontwikkelingen in eigen land m.b.t. het fijn kunnen bewerken van hout door lokale “schrijnwerkers”, is er een gevoel voor waarde en liefde voor hout ontstaan.

Houd wel goed in de gaten dat je het onderscheid kent tussen een meubel- en timmer fabrikant. In de regel zal de timmerfabrikant de grovere verwerking van het hout (deuren, ramen, kozijnen, traptreden) voor zijn rekening nemen, terwijl de meubelmaker zich verdiept in het fijnere werk (meubilair, exclusieve designs, enz.) waarbij er sprake kan zijn van nog meer waardetoevoeging aan het product vanwege de sublieme afwerking.

Als je geen idee hebt waar je deze fabrikanten kan vinden, dan is de houten meubelbeurs die elk jaar in oktober wordt gehouden wellicht een idee om die te gaan bezoeken. De afgelopen twee jaar heeft een aantal fabrikanten zich goed weten te profileren.

Voor meer informatie zou men bij de meubelbrancheorganisatie van Suriname, Stichting Metimsur, terecht kunnen.

E-mailadres: [email protected]

ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.