Huisstofmijt, een verborgen boosdoener

Huisstofmijt, een verborgen boosdoener

Hygiëne

Persoonlijke hygiëne staat bij ieder mens hoog in het vaandel. We baden vaak meerdere keren per dag, wassen onze kleding regelmatig en onderwerpen ook het huis geregeld aan een grondige schoonmaakbeurt. Maar wat doen

we eigenlijk ter bestrijding van de huisstofmijt? Dit beestje is gek op onze huidschilfers, en is dus overal aanwezig in de stoffen voorwerpen die wij gebruiken. Matrassen, kussens, gordijnen, vloerkleden, zitmeubels en de knuffels van onze kinderen. Ook het auto-interieur is een geliefde woonplek van de beestjes. Over het algemeen is met een goede stofzuiger het oppervlak aardig onder handen te nemen, maar een écht grondige reiniging is vooral voor de grotere objecten een lastige klus.

Het reinigingsproces gaat in vier stappen, waarbij Geer het matras als voorbeeld neemt. Naast matrassenreiniging kunnen mensen ook bij Matraxx terecht voor andere grotere voorwerpen als zitmeubels, vloerkleden en het interieur van de auto. De medewerkers van Matraxx komen op afspraak bij de mensen thuis. Bij de reiniging wordt eerst met een uv-lamp over het matras heen gegaan om micro-organismen te doden. Geer noemt dit proces ‘uv-detectie’. “Deze stap is vergelijkbaar met hoe mensen vroeger hun matras in de zon legden om te laten drogen na een schoonmaakbeurt. Maar de zogeheten gezondheidsmatrassen van tegenwoordig zijn zo zwaar. Die til je niet zomaar even naar buiten. Het uv-licht wordt dus gebruikt voor het doden van de huisstofmijt in het matras.” In de tweede stap krijgt het matras een stoomreiniging. Met een temperatuur van 180 graden wordt de stoom door het matras gedrukt, zodat alle vlekken en viezigheid uit het matras worden verwijderd. “De hoeveelheid water die we hierbij gebruiken, is afhankelijk van de hardnekkigheid van de vlekken. Maar doorgaans is het matras na een uur weer klaar voor gebruik”, zegt Geer.

In de derde stap zuigt een vacuümpomp met een vermogen van 4000 watt al het vocht uit het matras. Vergeleken bij een goede stofzuiger van 1600 watt, heeft dit apparaat een zeer sterk vermogen, waardoor deze diep in het matras kan komen. Tot slot krijgt het matras een behandeling met een desinfectiespray. “Dat laatste gaf me inspiratie voor een nieuw product. Ik liet tot kortgeleden mijn sprays nog uit Nederland halen, maar inmiddels produceer ik lokaal mijn eigen desinfectiesprays met zeven verschillende geuren. De sprays bevatten voor 96 procent ethylalcohol, dat zorgt voor optimale ontsmetting.

De aroma’s in de geurensprays zijn op basis van 100 procent etherische oliën, dus natuurlijk vervaardigd. We verkopen de sprays in verschillende formaten. Zo hebben we de 100 ml spray die perfect is om in je tas mee te nemen en te gebruiken voor bijvoorbeeld een weekendje weg, een overnachting in een hotel, of voor de dagelijkse bezigheden.” Geer adviseert om het matras één keer per jaar te laten reinigen. “Sommigen doen het vaker, maar dit hangt helemaal van de persoonlijke behoefte af.” Bij het reinigen van het matras worden er automatisch twee kussens meegenomen. Geer is erg tevreden over de reacties van zijn klanten. “Mensen bellen ons op om te vertellen dat hun klachten verdwenen zijn na het reinigen van hun matras. Het geeft me voldoening om bij de mensen thuis te komen en ze een stukje bewustzijn mee te geven over een hygiënische leefomgeving. Voor kinder- en babymatrassen hanteren we bijvoorbeeld speciale prijzen, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen opgroeien met dit idee.”

Lees meer berichten uit de categorie Artikelen.

juli 11, 2018
ADVERTENTIE





E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.