blank

Internationaal begrip in hoogwaardige houtproducten

Internationaal begrip in hoogwaardige houtproducten

R. Durga & Sons NV

Altijd beter

Op het terrein van R. Durga & Sons NV, aan de Sir Winston Churchillweg, hangt een geurenmelange van gezaagd hout. In de open loods heerst het geluid van zaagmachines en is de werkvloer bedekt met zaagsel. Blokken rondhout, sommige met een doorsnee van wel één meter, liggen gesorteerd op het achterterrein, aangevoerd via de Surinamerivier die langs stroomt.

Mannen met fluorescerende werkkleding, veiligheidsschoenen, stofmaskers en veiligheidsbrillen bedienen robuuste, industriële zaagmachines. Via stalen transportbanden worden die gevoed met boomstammen. Ze worden verzaagd tot ruwe planken en later bijgeschaafd en geschuurd met kleinere machines. Keurig gestapelde houtpakketten voor aflevering vullen deels de ruimte. Buitenlandse technici zijn bezig met het installeren van een nieuwe, opvallend grotere zaagmachine. “Met de bedoeling dat we veel meer gaan produceren in kortere tijden”, vertelt een medewerker.

blank

Diverse toepassingen

De toepassingen zijn zeer divers. Zoals voor woningbouw, waterbouw, utiliteitsbouw, terrassen, pooldecks en meubelindustrie. Grote lokale bedrijven die duurzame kwaliteit voorop stellen, weten Durga & Sons te vinden. Zoals Kuldipsingh, MNO Vervat, Newmont Suriname, Rosebel Gold Mines en de Surinaamse Brouwerij. Ook particulieren kloppen aan. Sinds vijf jaar exporteert het familiebedrijf hout naar Israël, India, Europa, het Caraïbisch Gebied en de Verenigde Staten. Met dertig man in dienst wordt vijf dagen in de week gedraaid en staan deuren open voor klanten van acht uur ’s morgens tot vijf uur ’s middags. Daarnaast is er een fotorijke website – als internationale visitekaart – over de producten, bouwmaterialen en diensten.

IPÉ Producten
Gespecialiseerde teams van R. Durga & Sons installeren ook de producten indien de klant dat wenst. “Het gaat hier om de bekende kabana’s, pergola’s, (pool)decks maar ook deuren, vloeren en veel meer voor binnens- als buitenshuis”, vertelt Durga. Klanten worden bijgestaan met advies en begeleiding. Afhankelijk van het eindproduct wordt een voorstel gedaan welk houtsoort het beste gebruikt kan worden en waarom. “Al is het niet in voorraad, u plaats uw bestelling en we zorgen ervoor dat het op tijd wordt geleverd.”

Maatwerk

De houtsoorten waarmee het meest wordt gewerkt zijn kopie, basralocus, wanakwari, bolletrie, walaba, grofolo en groenhart. R. Durga & Sons verzaagt op afmetingen en specificaties die de klant vraagt. Juist advies, een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding, duurzaamheid en een goede klantenservice staan daarbij voorop. “Wij doen als bedrijf altijd alles eraan om onze klanten tegemoet te komen door hen bij ons advies centraal te stellen.”

Lees meer berichten uit de categorie .

oktober 3, 2019
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.