blank

Uw droomkeuken is nu werkelijkheid

Uw droomkeuken is nu werkelijkheid

Keukens

Een nieuwe keuken plaatsen of de huidige keuken moderniseren? U hebt tal van mogelijkheden wanneer het op een keuken aankomt. Afhankelijk van uw wensen, de beschikbare ruimte en uw budget, zal de uitstraling, het gemak en natuurlijk ook de prijs van de keuken verschillen. Om te weten te komen wat de kosten voor uw droomkeuken zijn, moet u eerst weten welke opties er zijn. De lifestyle-krant van Surgoed House & Home helpt u daarbij.

blank

Mdf en spaanplaat

Mdf en spaanplaat zijn een innovatieve houtoplossing. De platen bestaan uit stukjes samengeperst hout en zaagsel dat aan elkaar wordt verbonden door een bindmiddel.
“De platen komen uit Europa, waar zij vochtwerend of tropenbestendig geproduceerd zijn. Dit houdt in dat ze behandeld zijn tegen termieten en tegen vocht”, vertelt Brielle.
De kasten worden gemaakt door een com-binatie van de twee type platen te gebruiken. De spaanplaten kunnen verwerkt worden
in de meubels en kasten als legplanken, terwijl de mdf-platen meestal voor de kastdeuren worden gebruikt, omdat zij met een grondlaklaag bespoten werden tijdens de productie. Hierdoor is de afwerking met deze platen sneller en ef¿ciënter. De eenvoudige manier van afwerking zorgt er ook voor dat wanneer een kastdeur zijn glans niet meer heeft, hij eenvoudigweg opnieuw bespoten kan worden. Een ander voordeel van de platen is dat het ook mogelijk is om mdf-platen te bestellen met een houtlaag van 2 mm, voor de warme uitstraling van hout.

Keukenblad

Het keukenblad is een van de meest essentiële delen van de keuken. Het grote oppervlak trekt de aandacht en is dus nadrukkelijk aanwezig in de ruimte. Een keukenblad kan onder andere gemaakt worden van kunststof, natuursteen of roestvrijstaal (rvs).

 

Kasten of ladesystemen

Wat de ladesystemen betreft, is het belangrijk te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn. “Vroeger maakte men twee latjes, en daar plaatsten zij de lade op. Daardoor waren lades vaak heel stroef te openen. Maar sinds de geleider geïntroduceerd is, kunnen lades op een soepele manier geopend en gesloten worden”, zegt Brielle. Er zijn verschillende typen ladegeleiders, die in verschillende draagvermogens te verkrijgen zijn. Er zijn ook methodes om geluidloos de lade te sluiten, geleiders met een metalen zijwand, en geleiders met een motorisch mechanisme waardoor de lade na een tik zelf sluit.
“Wij zijn voorstander van keukens met lades, omdat dit gebruiksvriendelijker is dan kastdeuren”, zegt Sewbalak. “Je ziet met een lade in één oogopslag wat er allemaal in de kast zit. Bij deuren met daarachter een legplank zal je oncomfortabele houdingen moeten aannemen om te zien wat er achterin de kast zit. Kortom: een ergonomische keuken houdt rekening met dit soort zaken en daar sluit het principe van lades beter op aan.” Continue innovaties hebben echter ook voor de traditionele kast gedifferentieerde mogelijkheden gebracht. Hierdoor kan de ruimte van de kast beter benut worden. Zo zijn er bijvoorbeeld pull out-systemen die je in de kasten kunt zetten, of hoekoplossingen die naar buiten draaien. “Hoe vaak kom je niet de keuken in en deurkasten staan open? Als je systemen plaatst waar de deurkasten via geleiders weer dichtgaan, dan heb je er geen omkijken naar”, vindt Brielle. Hoe meer gemak voor de gebruiker, hoe meer toegevoegd wordt aan de kast en hoe hoger daarmee de prijs van de kast zal liggen.

Chinees of Europees

Het principe ‘goedkoop is duurkoop’ geldt ook voor keukens. De vaak lagere prijs van Chinese producten maakt het aantrekkelijk om deze aan te schaffen. Europese producten zijn meestal hoger geprijsd, maar hebben
voordelen, waaronder de geboden kwaliteit. “En er wordt garantie geboden op het product. Mensen kunnen terugkomen en de klacht wordt behandeld”, haalt de Ni-ké directrice aan. “Er zijn echter ook producten van Chinese makelij die een redelijke kwaliteit hebben, en vaak is het ook het gebruik van het product. Ik heb een boekje van onze Europese leveranciers hoe onze producten het best behandeld kunnen worden. Wij mixen vaak onze schoonmaakartikelen, en dat is helemaal niet goed. Bijtende stoffen gaan langzaam zorgen voor roest. Wanneer dingen gaan vreten, wordt er gelijk gedacht dat het een product van lagere kwaliteit is, maar dat is niet altijd het geval.” Ook Sewbalak geeft aan dat onderhoud essentieel is. Een keer per maand met een oliedoekje over de houten kast is een must, zegt zij.

Laat je adviseren

Brielle merkt op dat er nog te weinig wordt nagedacht over keukeninrichtingen, terwijl dat het eerste is wat zou moeten gebeuren. “Er is voldoende keus in de assortimenten die geboden worden, maar belangrijk is dat de klant weet waarvoor hij gaat.” Als u zich dus niet goed inleest, bestaat de kans op een verkeerde aankoop. De eerste stap is dus op onderzoek uitgaan. Het is mogelijk informatie en offertes op te vragen bij de verschillende bedrijven. Houdt u er rekening mee dat uw droomkeuken misschien niet meteen gerealiseerd zal kunnen worden, maar dat u concessies zal moeten. De keuze voor bijvoorbeeld een bepaalde kleur granieten keukenblad, kan als consequentie hebben dat u moet bezuinigen op de wasbakken. Doordat de keuken op maat wordt gebouwd, heeft u het budget in handen. Met een praktische kijk op zaken, goed advies en een kalm gemoed komt u er zeker uit!

Lees meer berichten uit de categorie Advertorial.

november 16, 2018
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.