Lifestyle & Wonen: Joey Healy

Lifestyle & Wonen: Joey Healy

Cribs

Lifestyle: een gevoel creëren van rust en ontspanning

‘Lifestyle’, we horen het woord vaak, maar wat is dit dat nu eigenlijk? Eigenlijk zegt het woord het al. ‘Lifestyle’ gaat in de breedste zin van het woord over de manier waarop iemand leeft. Een levensstijl van een individu kan met van alles te maken hebben; cultuur, hobby’s, sport, gezinssamenstelling, en ook de manier waarop iemand zijn huis inricht.

Giftshop

Het concern Galaxy NV bestaat al sinds 1989. Het bedrijf begon als giftshop, breidde daarna uit met kleding en verkocht daarna ook meubilair waaronder de algemeen bekende rotan en Wilma Salotti bankstellen. “Mijn moeder begon zestien jaar geleden met Galaxy Woninginrichting.

Puur vanuit de behoefte aan kwalitatief goede bankstellen. Die waren hier niet, iedereen liet in die tijd zijn bankstel van buitenaf halen”, vertelt Joey. Veertien jaar geleden begon hij zelf met de vestiging aan de Wilhelminastraat. Volgens Joey is de focus van de Surinamers in de afgelopen jaren verschoven van exterieur naar interieur. “Vroeger gaven Surinamers bij het bouwen van een huis veel geld uit aan het opsieren van de buitenkant; veel boogjes en tierlantijntjes. De binnenkant van het huis kreeg weinig aandacht. Vaak voldeden wat goedkope banken en rotanstoelen.

Sinds acht jaar merken we dat mensen zich meer bewust worden van het comfort binnenshuis. Wij proberen mensen ook altijd bewust te maken van het feit dat het interieur veel belangrijker is dan het exterieur. Je woont immers niet op de buitenmuur van je huis; je woont op de barkruk in de keuken of op het bankstel in de woonkamer. De mens brengt een groot deel van zijn leven door in de slaapkamer. In deze ruimte is rust belangrijk. Het bed moet comfortabel zijn en voorzien van een kwalitatief goede matras. Gezondheid heeft dus ook alles te maken met lifestyle”, zegt Joey.

Sneller veranderen

Ook merkt de ondernemer op dat de Surinamer meer behoefte heeft aan het veranderen van zijn interieur.

“Toen Galaxy Woninginrichting begon, verkochten we alleen luxe Italiaanse meubelen. De meubels uit Italië zijn prijzig. Zo’n acht jaar geleden merkten we dat onze klanten om de vier jaar behoefte hebben aan een nieuwe

“Wanneer wij een huis gaan inrichten, vragen we de mensen naar hun lifestyle, hoeveel kinderen ze hebben en wat hun hobby’s zijn. Dat zie je terug in de inrichting. Wanneer je op dat moment een relatief “prijzige ” bank hebt staan doe je deze niet na vier jaar al weg. Daarom bieden we nu een grotere collectie meubelen aan tegen aantrekkelijke prijzen. De banken uit Italië hebben we nog steeds, maar klanten met een kleiner budget kunnen nu ook bij Galaxy terecht.”

Verder merkt Joey op dat Surinamers afstappen van een ‘volle’ inrichting. “Surinamers gaan steeds meer de minimalistische kant op.

Minder meubels en minder accessoires. Een moderne strakke inrichting in combinatie met hout is populair.” Hij ziet deze trends als een logisch gevolg van de ontwikkelingen. “Mensen krijgen een kijk op de trends in de rest van de wereld, er wordt meer gereisd en het internet helpt hier natuurlijk ook bij. Een belangrijke factor is ook dat de producten beschikbaar zijn. Wij bieden het aan en adverteren op televisie, in tijdschriften en op straat. Het begrip lifestyle wordt steeds zichtbaarder.”

Advies

Galaxy Woningrichting biedt naast de verkoop van woonitems ook advies en complete wooninrichting aan haar klanten aan. “Wanneer wij een huis gaan inrichten, vragen we de mensen naar hun lifestyle, hoeveel kinderen ze hebben en wat hun hobby’s zijn. Dat zie je terug in de inrichting.” Joey heeft twee tips voor toekomstige huisinrichters. De eerste tip is: maak een plan. Schrijf op wat je droominrichting is, kom langs voor advies en dan kijken we wat er mogelijk is. Ook al is het budget er nu niet; uiteindelijk krijg je precies wat je wilt. Het is vaak zonde om in een impulsieve bui iets te kopen. De tweede tip heeft te maken met de groei van je inrichting. Wij maken nooit iets dat helemaal af is. Een inrichting heeft ruimte nodig om te groeien. Er moet ruimte zijn voor bijvoorbeeld een schilderij dat je tijdens een van je reizen koopt. Op deze manier wordt het huis steeds meer eigen.”

Lees meer berichten uit de categorie Cribs.

januari 2, 2015
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.