Metal Art & Decoration

Metal Art & Decoration

by Well Done Welding

Hekwerken, frames en logo’s kunnen in de mooiste vormen worden uitgesneden. Daarvoor staat Metal art & Decoration by Well Done Welding’ garant. Het bedrijf is amper een jaar oud, maar heeft op de laatstgehouden Bouw-& Woonbeurs veel lof ontvangen, alsook van de klanten voor wie in de afgelopen periode een ontwerp is gemaakt en/of uitgesneden.

Uitsnijden

Jill en haar zwager, Sylvain Kuperus, kregen het idee om meer te gaan doen met de snijmachine. Zij gingen op onderzoek uit en ontdekten een scala aan werkzaamheden die met het apparaat gedaan kon worden. “Wij stonden versteld van hoeveel mooie dingen gemaakt kunnen worden met het uitsnijden van staalplaten”, aldus Jill. Zij gingen meteen aan de slag; de eerste test was het uitsnijden van het bedrijfslogo. “En dat zag er goed uit!” Daarna is het terrein omrasterd met uitgesneden panelen. U leest het goed; het hekwerk is gemaakt van uitgesneden panelen, waarin ook nog de naam van het bedrijf is uitgesneden. “Veel mooier dan die hekwerken van buis die je overal ziet. Ook dit project was een succes.”

Decoratief

De vader van Jill kwam vorig jaar te overlijden en het zwaar materieel bedrijf kwam toen in haar handen. “Ik heb niks met zwaar materieel, zowel geen verstand ervan noch interesse.” De keus was snel gemaakt. Samen met haar zwager besloot ze om het zware laswerk rustig af te bouwen en de focus te gaan richten op snijwerk, maar het liefst decoratief snijwerk. De naam van het bedrijf werd veranderd van ‘Well Done Welding’ naar ‘Metal art & Decoration by Well Done Welding’. De eerste opdracht was voor een bar, de klant wilde zijn bar net iets anders dan gewoonlijk inrichten. “We hebben toen de panelen voor die bar en voor de lampen geheel uit staal gesneden. Ook het frame van de tafels hebben we voorzien van hetzelfde motief als van de panelen.”

Ontwerp

‘Metal art & Decoration by Well Done Welding’ kan ontwerpen in platen uitsnijden, tuindecoratie vervaardigen; waaronder bloembakken, logo’s, etcetera. Zij snijden ook in kokers. De klant hoeft niet per se een eigen ontwerp in mind te hebben. Afhankelijk van de wensen voor het product, de omgeving en het doel waarvoor het bestemd is, maakt de designer (Jill) een ontwerp. Het enige dat de klant wel moet hebben, is de zekerheid dat hij of zij een kwalitatief hoogstaand product wil. “Wij streven er altijd naar een hoge kwaliteit te bieden en een zo net mogelijke afwerking af te leveren.” De uitgestalde tuinpanelen en bloembakken liegen er niet om.

Luxe

Op de beurs staan was één van de grote wensen van Jill en haar zakenpartner, die in vervulling is gegaan. Daarbij is het snijwerk zoveel mogelijk in de stand verwerkt. “De pergola die we hadden uitgestald had zowel decoratieve panelen op het dak als aan de zijkanten. Ook de bloembak en de tafelpoten hebben we voorzien van snijwerk.” Het duo heeft de klanten laten zien wat er allemaal mogelijk is met snijwerk, tevens “dat wij in Suriname ook mooie dingen kunnen maken”. Deze mooie dingen kunnen ook nog eens functioneel zijn. Het gaat om luxeproducten, die exclusief en van hoge kwaliteit zijn.

Dievenijzer

Jill heeft nog meer wensen die zij graag in vervulling ziet gaan. Het uitbreiden van het aanbod aan diensten is er één van. “In de toekomst willen wij ook meer met meubels gaan doen en de combinatie met het snijwerk in alles verwerken, het decoratieve moet ruimer worden.” Dit benadrukt zij als volgt; “we willen de focus ook meer gaan leggen op hekwerken en poorten. Misschien dat het in sommige gevallen het lelijke dievenijzer kan vervangen.” Ook de vleugels uitslaan naar de buurlanden lijkt geen gek idee.

Metal art & Decoration by Well Done Welding is alleen gericht op het vervaardigen van de uitgesneden panelen en het geheel afwerken met eventueel frame en coat. Het bevestigen wordt niet door het bedrijf gedaan, maar zij geven er wel de instructies voor.

Lees meer berichten uit de categorie Advertorial.

oktober 5, 2018
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.