Ontdek de Cotticarivier

Ontdek de Cotticarivier

Cottica Tours

Dagje uit

Exotisch vogelgefluit, prachtige vlinders en kano’s van dorpelingen kleuren het adembenemende oerwoud. Dit terwijl reuzenotters, vrolijke apen en kaaimannen meer vorm aan het geheel geven voor de avonturier. Voor diegene die toe is aan een expeditie met veel verschillende belevenissen is de Cottica Tour het antwoord.

Aucaners

In de dorpen wordt meer over de leefgewoonten en tradities van de Aucaners, de plaatselijke bevolking, verteld. Volgens Koeman is het absoluut de moeite waard meer te weten te komen over deze groep. “Het zijn de eerste weggelopen slaven. De Marrons zijn de eerste mensen die gevochten hebben voor vrijheid, het zijn mensen met lef”, vertelt hij trots. Binnen dit gebied wonen de Aucaners. Zij hebben een andere cultuur dan de Saramaccaners die woonachtig zijn in voornamelijk het Boven-Suriname gebied. Belangrijk is dat de geschiedenis en de cultuur van de Marrons niet verloren gaat. Daarom wordt er voldoende aandacht besteed aan het verkennen van het gebied rondom Wan-Hati en via de Cotticarivier.

Schoon

Naast geschiedenis en cultuur is er ook gekozen voor tours in het Marowijnegebied omdat er geen goudwinning of houtkap op onverantwoordelijke manier plaatsvindt. “We onderscheiden ons van anderen”, zegt Koeman. “Wij geven iets wat helemaal schoon is, we willen mensen brengen naar plaatsen waar cultuur nog intact is, een plaats die veilig is en waar er geen milieuvervuiling is.” Ook culturele voorstellingen worden aangeboden aan de bezoeker. Gasten leren alles over de geschiedenis van de Cottica en daar bovenop verzamelt de organisatie de juiste informatie van de oudste bewoners van het gebied. En die informatie delen zij graag met u.

De tours zijn niet uitsluitend voor buitenlandse gasten bestemd, maar meneer Koeman nodigt ook Surinamers uit te komen. “Veel Surinamers kunnen geen duur ticket betalen en we willen ook hierin voorzien. Cottica tours zijn uniek om de korte afstand van het binnenland naar de bewoonde omgeving; het is een milieuvriendelijke omgeving: je kunt er een vis vangen in de rivier en gewoon eten zonder twijfel over het kwikgehalte. En het is heel mooi om te zien en te ervaren…”

Korte afstand

Boekingen voor de Cottica Tours kunnen gedaan worden via Sun Smile hotel & appartments. Het hotel biedt accommodatie voor toeristen, zakenlui en stagiaires. In het gebouw, waar drie appartementen en 18 kamers zijn, is ingespeeld op de uiteenlopende behoeften van de gasten en hebben de appartementen hun eigen kookfaciliteit. Cottica tours werkt momenteel aan fundamentele zaken om de tours op een grotere manier aan te pakken. Binnen enkele maanden wil het bedrijf haar gasten nog meer dan ooit een geweldige ervaring bieden, maar over de details wordt er nog geen tipje van de sluier gelicht.

Lees meer berichten uit de categorie Dagje uit.

juli 31, 2019
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.