blank

Restaurant Padre Nostro

Restaurant Padre Nostro

“Pasta eet je bij een Italiano”

Restaurant Padre Nostro

Francesco Tarquini is, zoals de naam al doet vermoeden, een Italiaan. Geboren in Rome, opgegroeid in Nederland, gehuwd met Ellen (zijn levens- en zakenpartner van Surinaamse afkomst) en drie jaar geleden gevestigd in Suriname. De Tarquini’s runnen samen een Italiaans restaurant aan de Koninginnestraat in Paramaribo met de typische naam Padre Nostro wat ‘Onze Vader’ betekent.

blank

Verhuisd

De jaren verstreken maar het idee van Ellen en Francesco liet hen niet los. “Begin 2015 werden wij onverwachts in de gelegenheid gesteld om de inventaris van een restaurant in Nederland over te nemen”, vervolgt Ellen. “En dat was eigenlijk de injectie om onze droom in Suriname te komen realiseren.”

Uiteindelijk duurde het nog een vol jaar voor het echtpaar Tarquini naar Suriname kwam. “We arriveerden in oktober 2015 en in januari 2016 gingen wij van start met ons restaurant dat toen nog aan de Nola Hattermanstraat nummer 11 stond”, zegt Ellen. “Maar het lastige was dat wij daar alleen ‘s avonds open konden gaan omdat er overdag geen activiteiten in die buurt gaande waren.”
Dat was dan ook de reden dat Padre Nostro verhuisde naar de Koninginnestraat 11, waar er overdag veel meer leven op straat is. Wie naar het typische Italiaanse restaurant op zoek is, kan het niet missen; de kleuren van de Italiaanse vlag (rood, groen en wit) bij het voorterras vallen onmiddellijk op.

Suriname Ice Creams

Pure echtheid

Een blik op de hoofdgerechten en het pizza-assortiment op de menukaart, leert dat Padre Nostro een restaurant is waar beslist geen pseudo Italiaanse gerechten moeten doorgaan voor de authentieke Cucina Italiana. Filetto con funghi, Filetto de pesce en padella, Salmone alla griglia, Scampi con verdure en diverse soorten pasta’s bevestigen zowat de pure echtheid van de Italiaanse keuken. Maar ja, hoe kan het ook anders als het onderschrift op het uithangbord bij de deur luidt: “Pasta eet je bij een Italiano”!

Lees meer berichten uit de categorie Advertorial.

juli 31, 2019
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.