Seafoodrestaurant Hook & Catch

Seafoodrestaurant Hook & Catch

Hook & Catch wil 'begrip' worden in de samenleving

Seafoodrestaurant in Suriname

Hét grootste seafoodrestaurant in Suriname dat zoetjes aan een begrip aan het worden is in de samenleving. “Mijn klanten moeten zich thuis voelen en weten dat zij alle aandacht krijgen wanneer zij bij ons zijn, zij moeten een warm gevoel krijgen van onze sfeer”, zegt Raymond Alder, eigenaar van seafoodrestaurant Hook & Catch.

120 gerechten

“Ik ging op reis naar verschillende landen als Nederland en Engeland en ik zag dat er een markt was voor vis, maar dat er niets mee gedaan werd. Vis is iets dat al bestaat, het is niet iets dat je nog moet gaan creëren. Suriname miste een restaurant waar je alles aan seafood kunt vinden. Alles dat in het water leeft, kun je er vinden.”

Het restaurant onderscheidt zich voornamelijk in het aanbod. “Wij hebben meer dan 120 gerechten, het is niet om andere (vis)restaurants te bespreken of neer te halen, maar je hebt nergens anders de mogelijkheid om uitgebreid te dineren met zo een divers scala aan mogelijkheden”, houdt Alder voor. De klant heeft mogelijkheden zat; fish and chips, burgers, kerry crab, soep, lobster en pizza met visproducten zijn een kleine greep uit het ‘assortiment’. Allerlei visgerechten met verschillende keuzes zijn er te vinden. Ook de Surinaamse keuken is sterk vertegenwoordigd, echter alles is met vis klaargemaakt. “Wij barbequen, bakken en grillen de vis ook”, vult de restauranteigenaar aan.

Entertainment

Samen met zijn vrouw Monique Macintosh vormt Alder de stuwende kracht achter het bedrijf. “Zij staat echt achter mij in dit alles en men zegt ook dat elke succesvolle man een sterke vrouw heeft.” Kort na de opening in 2016 merken de eigenaren al snel dat zij te vaak klanten moesten teleurstellen. Er werd eetruimte bijgebouwd en het personeel van vier koks en twee assistenten wordt uitgebreid naar zes koks met twee all-rounders. Met een Surinaamse, een Trinidadiaanse (chef-kok) en twee koks uit Nederland, staat vast dat er zeker varïeteit is in het aanbod. Het publiek is er niet alleen terecht voor lekker eten, maar entertainment is haast een vast onderdeel geworden. Zo worden regelmatig evenementen gehouden, zoals karaoke en jazz-avonden. Bij Hook & Catch zijn er altijd artiesten van hoog kaliber en van alle mogelijke stijlen. “Cyriel and the More love band, Conchita Berggraaf, Dominique Ravenberg met the Quality time jazz band”, zijn slechts een greep uit de lange lijst kwalitatief goede Surinaamse artiesten die ooit in de line up bij het restaurant hebben gestaan. Wie vooral op een feest-of gedenkdag iets leuks te doen zoekt, kan ongetwijfeld naar een thema-avond van Hook & Catch gaan.

Positieve houding

“De reacties die ik krijg zijn voor 90% positief”, zegt Alder. Hij heeft in het begin ook negatieve reacties gekregen op zijn idee voor het restaurant, maar heeft zich daardoor niet van de wijs laten brengen. “Men zei mij dat het niet zou gaan lukken en dat er een reden is dat niemand het eerder heeft gedaan. Maar ik ben iemand die positief blijft en doorzet.” Het resultaat staat overeind. Zijn positieve houding heeft hem overeind helpen blijven in het leven. “In het leven ken je pieken en dalen; zo heb ik ook eens taxi gereden om inkomsten te genereren. Die momenten zie ik als leermomenten. Maar zodra je een doel hebt, doelgericht blijft en weet wat je wilt, kun je ergens naartoe. Ik kan niet zeggen dat ik 100% succesvol ben, maar ik werk wel daarnaartoe.”

Fishtruck

In de planning ligt dat Hook & Catch niet alleen een comfortabel restaurant aan de Hoogestraat blijft. “Wij hebben nu de markt en willen die behouden.” Momenteel wordt gewerkt aan een filiaal dat een take away zal worden. “Ook willen we landelijk gaan. In de toekomst wil ik Hook & Catch niet alleen zien als een restaurant, maar als een brand met meerdere outlets. Men moet overal de service en het gevoel van Hook & Catch kunnen krijgen.” Het restaurant heeft een bijzondere cateringservice. “Als mensen een evenement hebben, kunnen zij ons bellen zodat we op locatie komen met onze fishtruck. Ter plekke maken we alles vers klaar. De klant hoeft niet bang te zijn om hun wensen bekend te maken. Wij willen die zoveel mogelijk vervullen. ‘Just the next restaurant’ is niet ons streven.” Het ligt in de bedoeling om binnenkort, in het weekeinde, naar de verschillende districten te gaan met de fishtruck om de klant tegemoet te komen.

Hook & Catch

De naam Hook & Catch duidt behalve op het hoofdingrediënt van het menu ook op de sfeer van deze locatie. ‘Ik vang mijn klanten op en wil dat ze bij mij blijven terugkeren. Mijn klanten moeten zich thuisvoelen, als deel van de familie, zij moeten zich comfortabel en warm voelen in het restaurant en weten dat zij alle aandacht zullen krijgen.” Eind maart opent Hook & Catch een filiaal aan de Wilhelminastraat en wel een take-out.

Lees meer berichten uit de categorie Bedrijven Advertorial.

juli 31, 2019
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.