blank

Snofla ‘De meester meubelmaker gedreven door passie’

Snofla ‘De meester meubelmaker gedreven door passie’

Verhaal achter het bedrijf

Vakmanschap voorop!

Vanuit het Centrum naderend slaan we even voorbij de kruising van de tweede rij- en kwattaweg de van Dal weg in. Daar vinden we eigenaar en oprichter van meubelbedrijf SNOFLA, Alfons van Dal. Het verhaal achter SNOFLA is het verhaal van Dhr. van Dal. En dat gaat verder dan een leuk anagram natuurlijk. SNOFLA is het gevolg van gedisciplineerd werk, verzet door een beroeps boekhouder die in begin jaren tachtig gedreven door passie voor het houtbewerken, van een hobby zijn professie maakte.

De drang om zich steeds meer te bekwamen in de praktische aspecten van het houtbewerken dwong hem tot vele uren studie van naslagwerk en het toepassen van deze continu toenemende kennis. Het succes van SNOFLA is daar getuige van. Met trots presenteert Dhr. van Dal ons zijn laatste creatie Nancy, het tweepersoonsbed dat hij voor ons zo heeft gedoopt.

blank

Kennis maakt macht

De eerder genoemde Suriname Furniture Group blijft niet stilzitten. Er zijn projecten op stapel voor de nabije toekomst en er worden naar behoefte gecoördineerde trainingen verzorgd waar buitenlandse kenners voor worden aangetrokken.Het Surinaamse technisch onderwijs biedtn amelijk geen meubelmakers curriculum aan. Het gemis aan direct bruikbare arbeidskrachten vangt Dhr. van Dal op met ‘on the job training’ binnen zijn bedrijf. In Suriname ondernemen is niet altijd eenvoudig. En daar weten ze in de Surinaamse meubelmakers wereld ook alles van. Financiële instellingen zouden meer kunnen doen om ondernemers tegemoet te komen maar ook de aanwezigheid van een goed standaarden bureau is van belang. Het geaccepteerd kwaliteitsniveau van meubels op de markt zal daarmee verhoogd kunnen worden en de concurrentiepositie van de Surinaamse meubelmaker daarmee verbeteren. U bent vast al vele iteraties van voorgaande zinnen tegengekomen. Maar dat mag de kracht van de boodschap achter deze woorden niet wegnemen. Productie blijft afhankelijk van vele schakels die samen moeten werken. Over lokale concurrentie van kleinere meubelmakers maakt Dhr. van Dal zich niet al te veel zorgen, “die mensen moeten ook leven” stelt de zelfverzekerde meester meubelmaker.

Toekomst

De toekomst ligt voor een bedrijf als SNOFLA vooral in het aanboren van nieuwe buitenlandse markten, te beginnen in het Caribisch gebied.
Geïnteresseerden kunnen de virtuele showroom van SNOFLA bezoeken op: www. snofla-furniture.com , terwijl een bezoekje aan Snofla furniture op Facebook ook mogelijk is. De fysieke showroom ligt aan de Kwattaweg 360G achter het nieuwe Carline gebouw.

Lees meer berichten uit de categorie .

september 8, 2017
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.