blank

Sutopia, net even anders!

Sutopia, net even anders!

Dagje uit/ nachtje weg

Droom

“We zitten aan de rivier, dus zijn we even flexibel als het water.” Zo beschrijft eigenaar Marcel Hartendorp de flexibiliteit van Sutopia, een resort dat leuk moet blijven, ook voor de eigenaren. “Het gaat in feite om het genot dat wij ondergaan en willen delen met anderen.” Het oord valt niet op, dus je moet weten dat het er staat, ietwat verscholen langs de weg naar Peperpot in Commewijne. Na de officiële opening van het resort zal Sutopia zichtbaarder worden. Marcel Hartendorp die Sutopia samen met zijn partner Jenny Langguth bestiert, is in elk geval niet ontevreden over de periode waarin is proefgedraaid. “We mogen niet klagen.”

Van Sutopia zou je kunnen zeggen dat het is geboren uit een passie die plotseling en onverbiddelijk heeft toegeslagen. Het koppel kwam in 2010 met vakantie naar Suriname. “Ik had altijd die prachtverhalen over dit land gehoord en ik wilde er graag naar toe. Jenny was na lange tijd terug in haar geboorteland en genoot. Zo raakten zij beiden aan Suriname verslingerd.

blank

Ideale samenleving

“Sutopia is een combinatie van Suriname en Utopia, het bouwen aan een ideale samenleving”, legt Marcel uit. “Onze doelstelling is dat wij met de bevolking van Commewijne voor de gasten gaan bouwen aan een ideaal verblijf in Suriname. Daarnaast streven wij er naar om de gast kennis te laten maken met de lokale bevolking. Wij hopen dat de gasten daardoor Suriname beter leren kennen en vooral Commewijne met de lokale gewoontes en attracties.” Maar zoals gezegd: Jenny en Marcel willen zelf ook genieten en daarom hebben ze Sutopia niet te groot gemaakt. Door de kleinschaligheid kunnen Marcel en Jenny het resort in redelijke rust draaien. De acht huisjes zijn van alle gemakken voorzien en er is een klein zwembad. Bezoekers hebben ook de beschikking over een vissteiger, een BBQ-spot en een hangmattoren. Vanuit je hangmat heb je prachtig uitzicht over de Surinamerivier; de toren is voor veel bezoekers favoriet.

Excursies

Sutopia verzorgt ook excursies voor de gasten. Daarin probeert dit oord zich te onderscheiden: er zijn fietstochten door het district dat zich daar goed voor leent, maar ook vistrips met de ruime boot van het oord. Er zijn ook tours naar bestemmingen verder weg, vertelt Marcel. “We hebben niet alleen trips voor jonge avonturiers. Wij verzorgen ook excursies voor kinderen en voor de ouderen. Ook zij moeten kunnen ervaren hoe mooi Suriname en Commewijne zijn.” Hij is dankbaar dat hij dat kan doen in samenwerking met Dion Coutinho, een gids met jarenlange ervaring die al vele toeristen heeft laten genieten van het rijke wildlife van Suriname. “Standaardtours doen wij natuurlijk ook, maar het is onze kracht om net even anders te zijn dan de overige touroperators. Wij leveren maatwerk”, zegt Marcel lachend. Het komt erop neer dat bij Sutopia in feite bijna alles mogelijk is, zolang het leuk blijft voor gasten en uitbaters.

Lees meer berichten uit de categorie .

juli 5, 2017
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.