blank

Twee percelen en een bedenkelijke taxateur

Twee percelen en een bedenkelijke taxateur

Misstanden

In de wereld van het onroerend goed gaat veel geld om. Dat betekent ook dat de kans op misbruik groot is. Daar zijn in de dagelijkse praktijk van de vastgoedwereld vele voorbeelden van te vinden. De Surgoed House, Home & Lifestyle-krant besteedt hier aandacht aan, met als doel kopers en verkopers alert te maken op mogelijke misstanden. De gebruikte namen zijn in verband met de privacy gefingeerd.

Wally en Edward leken uiterlijk zó op elkaar, dat buren en enkele familieleden de broers vaak niet uit elkaar wisten te houden. En met wat extra moeite (precies dezelfde kleren en exact dezelfde zonnebril) wisten ze zelfs hun oude moeder nog weleens voor de gek te houden. Toch waren ze geen tweeling. Wally was een jaar jonger dan Edward, en qua karakter waren ze bovendien elkaars tegenpolen.

blank

De taxateur van Edward bleek iemand met een weinig vooruitziende blik, weinig inzicht en vooral erg hebberig.

Maar drie maanden later had Wally het perceel verkocht. Hij belegde zijn geld via een particuliere belegger tegen 10 procent rente, wat hem per jaar 12.500 euro opleverde. Ondertussen waren er ook geïnteresseerden geweest voor het perceel van Edward. Die vonden de prijs veel te hoog, maar Edward en zijn ‘makelaar’ wilden absoluut niet zakken. Ooit zou die rijke investeerder wel komen, die met gemak 200.000 neertelde…

Nu zijn we vijf jaar verder. Wally heeft inmiddels, de verkoopprijs en de rente bij elkaar opgeteld, bijna de 200.000 die Edward zo graag wilde hebben. Maar niemand heeft nu, in deze tijden van economische crisis, enige interesse in een perceel met een te hoge prijs. Dus nu zit Edward niet alleen met zijn niet-verkochte perceel, maar ook met de steeds hoger wordende kosten voor het onderhoud.

De taxateur van Edward bleek iemand met een weinig vooruitziende blik, weinig inzicht en vooral erg hebberig. Want taxeren op de juiste waarde bespaart je niet alleen veel tijd en ergernis, maar is vooral een economische afweging.

Want elke maand dat je perceel of woning niet verkocht is, kost je geld. Een bekwame taxateur met verstand van de markt, die weet wat een perceel waard is in vrijwel elke buurt, is dan ook aan te bevelen. Die zorgt voor een reële prijs en dus een reële kans op verkoop.

Kies daarom altijd voor een gerenommeerde taxateur die tevens een bekende en betrouwbare makelaar is!

ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.