blank

‘We zijn een mooi land met mooie mensen’

‘We zijn een mooi land met mooie mensen’

MISS INDIA WORLDWIDE en meer ...

Pracht en praal

Stralende gezichten van lokale schoonheden in glinsterende galajurken met blinkende kronen, is inmiddels een vertrouwd en regelmatig terugkerend beeld. Dit dankzij de vele schoonheidscontesten, waaronder Miss India Worldwide Suriname, die ons land nu kent. Stichting Beauties of Suriname Pageant is een van de grootste en bekendste organisatoren als het hierom gaat.

Voor de 24-jarige Rishika Poeran, die begin november werd gekroond tot Miss India Suriname 2018, was daarna de misstraining bij lange na nog niet afgelopen. Want zij moest als vervolg in december Suriname gaan vertegenwoordigen tijdens Miss India Worldwide 2018, in het Amerikaanse New Jersey. Bij het ter perse gaan van deze editie van Surgoed was het nog niet zover. “Na de lokale kroning gaan wij gewoon door met de training, alles verder perfectioneren en gericht de ronden van de internationale show oefenen”, vertelt Gietanjali Raghoebarsingh enthousiast. Zij is voorzitter van en tevens motor achter Stichting Beauties of Suriname Pageant. Voor Raghoebarsingh is het allemaal begonnen in 2011, toen ze zelf meedeed met de eerste Miss India Worldwide Suriname. “De drang om zelf beauty pageants te organiseren kwam eigenlijk omdat ik het graag anders wou “De druk vanuit de samenleving om een echt een goede show te zien is vrij hoog, maar dat maakt dat wij ons nog meer inzetten.”

blank

Altijd een prijs

“Sinds wij zijn begonnen, hebben we al dertig vertegenwoordigers afgevaardigd naar het buitenland en elk jaar komen wij met een prijsje terug.” De hoogste plek die Suriname sindsdien heeft gehaald was met Jaleesa Pigot die tijdens Miss Supranational 2016 in Polen ‘second runner-up’ werd. Echter meedoen in een beauty pageant is niet alleen maar mooi zijn; het vergt conditie en ‘smarts’. Raghoebarsingh trots: “De contestantenkrijgen tal van trainingen binnen onze organisatie zoals voor persoonlijke ontwikkeling, fitness, social media, professionele ontwikkeling en noem maar op. Deze vaardigheden zijn zeker van waarde in hun verdere ontwikkeling.”

Het meedoen aan deze internationale beauty pageant brengt zeker ook voordelen voor Suriname mee, stelt de organisatrice. “Met het actief meedoen brengen wij bekendheid aan Suriname. Wij zijn nog steeds een heel onbekend land voor de rest van de wereld. Met aanwezigheid bij een internationale pageant geven wij hiermee een goede marketing-boost voor Suriname. We hebben niet alleen een mooi land maar ook mooie mensen.”

ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.