Wellness… thuis

Wellness… thuis

Wellness in Suriname

Hometrainer

In deze moderne maar hectische tijd wordt ons leven gekenmerkt door volle werkschema’s, stress, prestatiedruk en toenemende jachtigheid waardoor de drang naar het opladen van onze lichamelijke en geestelijke accu steeds groter wordt.

En wie zich na zo een drukke werkdag lekker mentaal en fysiek zou willen ontspannen, zou wellicht ervoor kunnen kiezen om zich even te laten verwennen in een wellness- of spa centrum. Alleen gaat dat niet altijd even gemakkelijk. Over het algemeen moet er eerst een afspraak worden gemaakt en kan men er pas heen op een – voor het wellness centrum – geschikt moment. Tja, en dan kan het misschien wel zijn dat de drang naar een stukje fysieke en mentale ontspanning alweer verdwenen is.

Maar wat als wij gewoon thuis aan wellness zouden kunnen doen? Het lijkt misschien een beetje ver gezocht maar dat is het eigenlijk helemaal niet. De hometrainer bijvoorbeeld, die u ooit aanschafte met hele goede voornemens maar waarvan het gebruik door gebrek aan discipline vervaagde, kan weer tevoorschijn worden gehaald en op een ideale plek in huis worden geplaatst. Denk, bij de keuze van de plek, aan het uitzicht.

Meditatiemoment

Even een meditatiemoment kiezen om helemaal in de relaxmodus te komen, is ideaal met het geluid van kabbelende beekjes of soft nature sounds op de achtergrond. Deze muziek is tegenwoordig zo te downloaden. Steek daarbij wat kaarsjes aan, neem een relaxte houding in op een kussentje op de grond en adem een paar keer heel diep in en uit. Zelf een gezond nachtmaskertje voor het gezicht maken? Meng wat yoghurt met wat honing en breng het mengseltje aan op het gezicht. Laat het ongeveer 15 minuten intrekken en verwijder dan het masker met een vochtig washandje en wat tonic. Smeer voor het slapen gaan het gezicht nog even in met een voedende lotion en je staat ’s ochtends stralend als de zon weer op.

Professionele aanpak

Wie iets meer te besteden heeft, kan het ook een stuk professioneler aanpakken. Het ligbad in een ruime badkamer kan worden getransformeerd tot een bubbelspa door op de bodem van de badkuip een luchtbubbelspamat te plaatsen dat wordt aangedreven door een draagbare motor (die je weer op de rand van het bad kunt plaatsen). De krachtige massagestralen van het water staan garant voor een heerlijk ontspannen bad en in combinatie met warm water is deze vorm van wellness ook nog eens goed voor de spieren. Voor wie de luchtbubbelspa-mat nog te amateuristisch is, is er nog altijd de opblaasbare jacuzzi; een oppompbare bubbelbad die zowel water als lucht produceert waarmee er massagejets worden gecreëerd. De opblaasbare jacuzzi kan zo in de tuin worden geplaatst, verplaatst en worden verwijderd. Een wat prijzigere maar interessante optie voor thuis is tenslotte de zwemspa. Een zwemspa is een compact bad waarin
een tegenstroominstallatie wordt geplaatst. Die tegenstroom is zo sterk dat je in wezen eindeloos kunt blijven zwemmen en op dezelfde plek blijft. Daardoor kun je dus je workout doen gewoon in je eigen zwembad in de tuin.

ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.