“Ze zijn niet alleen aardig en lief, maar ook nog eens vakkundig”

“Ze zijn niet alleen aardig en lief, maar ook nog eens vakkundig”

Quality Care Thuiszorg

Quality Care Thuiszorg (QCT) een begrip in Suriname

Deze uitspraak deed de zus van één van de cliënten van Quality Care Thuiszorg (QCT) die helaas overleed ten gevolge van een hersentumor. “Welk groter compliment kunnen we krijgen na 15 jaar Thuiszorg in Suriname?” vraagt Anne-Marie van Genderen, algemeen directeur van QCT, zich af.” “En ze communiceren goed met elkaar” voegde de zus er nog aan toe.”

Op 5 juli 2005 opende Anne-Marie van Genderen, de deuren van QCT na 20 jaar ervaring als wijkverpleegkundige en manager in de Nederlandse thuiszorg. “Sommige verpleegkundigen denken dat het leiden van een thuiszorgorganisatie een klein kunstje is, wat ze zelf ook wel even kunnen doen. Totdat het mis gaat”.

“We doen ook klant- en medewerkers tevredenheid onderzoeken. Onze klanten blijken tevreden te zijn en geven ons nog steeds gemiddeld een 8. Een van onze andere klanten gaf laatst aan dat ze 100% tevreden was over de organisatie; ze gaf aan dat onze zusters op tijd kwamen en haar wond goed genas. Ook vertelde ze hoe fijn ze het vond dat ze onze zorgcoördinator altijd kon bereiken als er bijzonderheden zijn.”

De zorgcoördinatoren van QCT vormen het hart van onze organisatie. Zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van zorg. Zij bezoeken de klanten wekelijks en zijn nauw betrokken bij het welzijn van alle cliënten en hun mantelzorgers. Zij worden ondersteund door een stevig team van Zorgmanager, HR-manager, Kwaliteitsmanager, Financial Controller, Planningsondersteuner, Officemanager en HR officer. Van Genderen: “Voor mij is het belangrijk dat we goed en ook liefdevol met onze medewerkers om gaan. Zonder tevreden medewerkers, geen tevreden klanten. We hebben dan ook beleid van zorgvuldigheid als het gaat om onze medewerkers. Dat we daar de vruchten van plukken blijkt onder andere uit ons medewerkers-tevredenheidsonderzoek, waarbij ook onze medewerkers ons nog steeds, na al die jaren, gemiddeld een 8 geven”

ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.