Zeph’s Woodcrafts heeft hart voor hout: Bijzondere boutique vol heerlijke hebbedingetjes!

Zeph’s Woodcrafts heeft hart voor hout: Bijzondere boutique vol heerlijke hebbedingetjes!

Giftshop

Vulpennen en ballpoints

Zeph’s Woodcrafts is perfect gehuisvest in een van de mooie houten panden aan de Burenstraat in hartje Paramaribo. Vlak naast de bekende Stadszending staat deze goed gesorteerde giftshop met een opvallend assortiment dat bijna volledig uit hout bestaat. Het natuurlijke imago van Suriname komt terug in de prachtige pennen, opvallende wandklokken, chique zakhorloges, kleurig speelgoed en originele sieraden.

Bezoekers die even willen relaxen, kunnen uitrusten op de houten bank met lichtgroene zachte kussens achterin de winkel. Lokale klanten en buitenlandse toeristen kunnen daar besluiten welk bijzonder cadeautje of souvenir zij kiezen. “Bij ons vind je maar weinig souvenirs om ergens in een kast te zetten”, benadrukt productiemanager Stanley Oosthuizen. “Onze unieke houten producten moet je gebruiken, wij maken vooral functionele crafts!”

Bruiloften

De vraag van klanten nam toe en het echtpaar Oosthuizen besloot een winkel te openen. “Het zou niet rendabel zijn om daar alleen pennen te verkopen. Daarom kozen we ervoor om het aanbod uit te breiden. “Het aanbod van houten artikelen groeide en in de winkel vind je ook de artikelen voor de bruiloft die Zephalinda al langer maakte. Bruidsparen vinden bij Zeph’s Woodcrafts alles voor een sfeervolle huwelijksreceptie: centraal in de winkel staat de collectie voor een geslaagde bruiloft: er zijn receptieboeken met een houten omslag, wijnglazen op houten poten, houten messen en taartsnijders met houten bladen, vlinderdasjes van hout, taarthouders en prachtige pennen waarmee het bruidspaar, de getuigen en gasten kunnen schrijven.

Op alle attributen kan de naam of foto van het bruidspaar worden aangebracht. Zeph’s Woodcrafts is uitgegroeid tot een zaak waar je een leuk cadeautje vindt en goed advies krijgt. Op aanvraag kan een product een persoonlijke touch krijgen.Zo laten bedrijven graag hun logo aanbrengen op relatiegeschenken, terwijl individuele klanten soms een naam, symbool of odo laten toevoegen aan een pen, zakhorloge of receptieboek. De mogelijkheden zijn eindeloos, want klanten kunnen ook speciale producten laten maken, bijvoorbeeld naar een afbeelding of eigen ontwerp. Een klant wacht maximaal drie weken op een bestelling met speciale wensen. Er is keuze uit vijftien verschillende Surinaamse houtsoorten.

Bedrijfsfilosofie

Stanley en Zephalinda zijn actief betrokken bij de productie en verkoop van de houten souvenirs en gebruiksartikelen. Daarnaast kan het bedrijf rekenen op twee vaste arbeiders en, bij extra drukte, op vier oproepkrachten. Het ondernemende gezin Oosthuizen werkt graag nieuwe ideeën uit. Stanley is veel bezig met de voorbereiding van producten, die worden verfijnd door de arbeiders. De bedrijfsfilosofie en de levensfilosofie van het gezin hangen nauw met elkaar samen. “Voor ons is belangrijk dat wij niets kunnen doen zonder God”, zegt Stanley vol overtuiging. “Alle inspiratie voor het werk en het maken van de producten komt van God. Ik heb geen opleiding hiervoor gevolgd, maar alles is mogelijk voor degenen die geloven.”

De ruimte in de winkel is optimaal benut en er is zoveel te zien dat bezoekers ogen tekort komen. De vele souvenirs hangen aan de wand en zijn uitgestald op houten rekken en in glazen kasten: van pennenhouders en brillendozen tot kandelaren en sleutelhangers. Er zijn ook notitieboekjes, dozen voor enveloppes, scheerapparaten, tekstplankjes en wandelstokken. Op een dummy hangt een schattige groene kinderjurk, een creatie van een dochter van het paar. De wand rechtsvoor hangt vol met klokken in de vorm van de Surinaamse kaart met daarnaast zakhorloges aan kettingen. Vlak ernaast zijn de dozen te bewonderen die in verschillende vormen en maten zijn uitgesneden. Erg geschikt voorsieraden en andere kleine snuisterijen. En dan zijn er ook nog houten autootjes en ander speelgoed. Zeph’s Woodcrafts is kortom dé winkel voor iedereen met hart voor hout en kwaliteit!

Lees meer berichten uit de categorie .

juli 7, 2017
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.