Zorg goed voor uw basis; uw benen en voeten

Zorg goed voor uw basis; uw benen en voeten

Gezondheid

Vanaf het moment dat u ‘s morgens uit bed stapt, zijn ze bezig. Ook wanneer u urenlang stil zou zitten, worden de benen en voeten belast. De gezondheidssector rept er niet al te vaak over, maar de benen en voeten hebben ook speciale zorg nodig zodat die ons langer kunnen dragen.

Steunkousen

In 2006 is het bedrijf een eigen vestiging in Suriname begonnen en heden gevestigd op Flora. Intussen is er ook een kantoor geopend in Guyana. Alle vestigingen opereren zelfstandig. Het bedrijf staat ook bekend onder de bevolking met zijn enterale voedingslijn ‘Enterex’ voor zowel volwassenen als kinderen en steunkousen. Eén van de producten die uitblinken, zijn de steunkousen van het merk ‘Venosan’.

Die zijn gemaakt voor:

• Het voorkomen en tegenwerken van spataders
• Het verminderen en voorkomen van zwellingen in de benen en de
enkels door veel staan of juist door veel zitten
• Het voorkomen van zwelling in de benen bij zwangerschap
• Het voorkomen van trombose of verhelpen hiervan
• Een constante circulatie van het bloed

Testen

De gebruikelijke procedure van Caribbean Scientifica Medical Products (CSMP) is om nieuwe producten in samenwerking met gezondheidsspecialisten uit te testen voordat deze grootschalig op de markt worden gebracht. Dit was het geval met ‘Enterex’ bij een diëtiste en ‘Venosan’ bij een huidtherapeut. De steunkousen zijn vervaardigd uit verschillend materiaal, ook materiaal dat geschikt is voor de tropen en zijn in diverse varianten en maten verkrijgbaar. De juiste maat kan door de fysiotherapeut of huidtherapeut gemeten worden. Er zijn therapeutische- en preventieve steunkousen. “Zwangere vrouwen hebben vaak last van gezwollen en pijnlijke benen en voeten. Wij adviseren om vanaf de tweede maand een preventieve kous te dragen, dan kunnen verdere problemen voorkomen worden”, legt Raymond Caciano uit. Hij is de directeur van het bedrijf.

Instructies

CSMP geeft de juiste instructie vóór het aanbrengen van desteunkousen en daarnaast mogen deze gepast worden. Tegenwoordig zijn bepaalde steunkousen ook voorzien van een rits voor oudere personen, die moeilijk voorover kunnen buigen om de kousen omhoog te trekken. De levensduur van de sokken is gemiddeld 6 tot 8 maanden. Deze kan in stand worden gehouden of verlengd door goede gebruiksvoorwaarden. Zo is het belangrijk om de sokken met de hand te wassen en deze plat te leggen in plaats van te hangen om te drogen. Zo rekt de steunkous niet uit. Caribbean Scientifica is ISO 9001:2015 gecertificeerd en zorgt voor klanttevredenheid en doet regelmatig kwaliteitscontroles door vervolggesprekken in te zetten en klanten een tevredenheidsformulier te laten invullen

Lees meer berichten uit de categorie Gezondheid.

oktober 7, 2018
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.