fbpx
Alpha Control - Gespecialiseerd in ongediertebestrijding

Alpha Control – Gespecialiseerd in ongediertebestrijding

Alpha Control – Gespecialiseerd in ongediertebestrijding

Advertorial

In de tropen hebben we er allemaal weleens last van: ongedierte in of om het huis. En dat kan grote gevolgen hebben. Houtluizen veroorzaken bijvoorbeeld binnen zes maanden voor gemiddeld SRD 5.000,- schade aan een woning. Andere soorten ongedierte, zoals ratten, muizen en kakkerlakken, kunnen ziekten overbrengen als malaria en gele koorts. Bijensteken zijn in Suriname verantwoordelijk voor gemiddeld 15 doden per jaar.

Alpha Control - Gespecialiseerd in ongediertebestrijding

Kortom, ongediertebestrijding is van cruciaal belang. Gelukkig is er een bedrijf dat zich al jaren specialiseert in de preventie en behandeling: Alpha Control.

Er zijn verschillende factoren waarmee Alpha Control zich onderscheidt van vergelijkbare bedrijven:

  • Door een ruime kennis van ongedierte en bestrijdingsmiddelen en de jarenlange ervaring met het leveren en deskundig toepassen van bestrijdingsmiddelen en ongediertebeheersing.
  • Jaarlijks volgt het managementteam van Agrofix N.V. en Alpha Control een refreshment training in de Verenigde Staten. Want omdat Alpha Control ook overzee werk aanlevert, is kennis van de Amerikaanse regelgeving noodzakelijk. Bij die trainingen staat directeur Raymil Manichand bekend als ‘the guy from the Amazon’.
  • Het managementteam heeft voldoende vakkennis genoten in het buitenland, waardoor ook het overige personeel goed getraind wordt via in house-trainingen.
  • Alpha Control heeft als enig ongediertebestrijdingsbedrijf zitting in het Obsolute Pesticide Management Team (OPMT) van Suriname. Overheidsinstanties maken daarvan deel uit.
  • Er is een ruime sortering aan pesticiden verkrijgbaar, van synthetisch tot organisch, geur(loos), in vaste, gas- of korrelvorm. Voor elk ongedierteprobleem heeft Alpha Control een pesticidesoort die toegepast kan worden om het effectief te bestrijden; er is voor de klant altijd een oplossing op maat. Als importeur van deze middelen en als leverancier voor de detailhandel vindt u een ruime sortering in de winkel Agrofix aan de Verlengde Hoogestraat 22.
  • Daarnaast past Alpha Control bestrijdingen toe op een milieubewuste manier. “Het streven is om zo min mogelijk pesticide te gebruiken, omdat het niet goed is voor het milieu”, legt directeur Raymil Manichand uit. Vandaar dat hij ook trainingen verzorgt aan zijn klanten, onder meer uit de horeca. Hij vindt het namelijk van belang dat personeel dat op de werkvloer in contact komt met ongedierte, zoals koks, keuken- en schoonmaakpersoneel, betrokken is bij alle preventieve maatregelen.

Preconstructie behandeling

Over woningen zegt Manichand: “Het voorkomen van ongedierte in uw woning begint in principe vanaf de fundering.” De behandeling geschiedt middels het aanbrengen van vloeibare pesticide op het vloeroppervlak, voordat het beton wordt aangelegd. Indien nodig wordt de grond geboord en geinjecteerd met pesticide. Dit geldt ook voor de grond rondom de palen en neuten.

Preventieve behandeling van hout

Schade door houtaantastende insecten begint op plaatsen waar de omstandigheden gunstig zijn, namelijk in de warmste, vochtige delen en waar er veel cellulose (hout, papier, karton) bevattende materialen zijn verwerkt of opgeslagen. Preventieve behandeling geschiedt door het bespuiten van pesticide op plinten, kozijnen, dakconstructies en overige vaste delen van hout met lage druk en grove druppels. Ruimten achter valse wanden en moeilijk bereikbare delen worden geboord en behandeld met gas (onder voorbehoud).

Het advies is daarom om deze kosten mee te nemen in het bouwplan. Dan hoeft men later niet te gaan boren; dat brengt veel meer kosten en schade met zich mee.


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.