fbpx
Braziliaans vakantiepret voor elk budget

Braziliaans vakantiepret voor elk budget

Braziliaans vakantiepret voor elk budget

Celestial Tours

Aantrekkelijke bestemmingen

Het is een en al bedrijfigheid op het klein kantoortje van Celestial Tours, aan de Grote Combéweg. Het boekingskantoor, dat in 2013 begon als eenmanszaak en zich vooral richtte op lokale tours, biedt nu ook vakantiepret buiten Suriname.

“Het is afhankelijk van hoe lux je als toerist buiten de grenzen wilt doorbrengen”, vertelt Raul Karamali, directeur en oprichter van Celestial Tours. “Voor eenieder hebben we een pakket dat bij zijn of haar budget past.”

Braziliaans vakantiepret voor elk budget

Karamali ondernam zijn eerste ondernemingstappen binnen de toerismesector toen hij studeerde op het Natuurtechnisch Instituut (Natin). Hij ging aanvankelijk naar het Natin met als doel later bij Suralco aan de slag te gaan. Maar met het vertrek van de bauxietmaatschappij moest hij zijn ambitie bijstellen. “Ik stuitte toen op de tourismestudie die het Natin toen had.” Net als Karamali betraden andere jonge mensen na 2009 de toerismesector als touroperators en tourgidsen door goedkopere tours aan te bieden en “creatief te werk te gaan”.

Celestial Tours organiseert naar buurland Brazilië veelvuldig tours waarvan lokale klanten gretig gebruik maken. Fortaleza, Belem, Iguazu Falls, Rio de Janeiro en Bahia Salvador zijn de bekendste aantrekkelijke bestemmingen die worden aangeboden. “Rio is the place to be als je op zoek bent naar een bruisend stads- en uitgangsleven”, vertelt Karamali enthousiast. “Ben je op zoek naar natuur en alles dat de Amazone je kan bieden, dan hebben we Iguazu Falls, een van de grootste watervallen van onze Amazone.” Brazilië is voor Zuid-Amerikaanse toeristen extra aantrekkelijk omdat voor hen geen visumplicht geldt. “Alle geloop rond visumaanvragen heb je dus niet.”

Eigen netwerk

De mogelijkheden van deze magische Braziliaanse bestemmingen voor Surinamers, ontdekte Karamali door eigen oriëntatie. Hij ontmoette in het zuiderbuurland lokale mensen die het mogelijk maken dat deze tours betaalbaar zijn. “Daarnaast zijn er ook Surinamers die in Brazilië wonen en hun diensten voor een zachte prijs aanbieden”, vertelt Karamali over het netwerk van Celestial Tours. “Tourgidsen, driesterren accommodaties en transport horen allemaal in het pakket.”

Veel klanten reageren verrast dat zij voor relatief ‘goedkoop’ een welverzorgde trip kunnen boeken. “Men is vaak in de veronderstelling dat het te mooi is om waar te zijn, maar onze klanten zijn daarom aangenaam verrast als ze een goede driesterren accommodatie aantreffen zoals beloofd. Daarnaast zijn de service en tarieven van GOL Airlines niet alleen consistent maar ook aantrekkelijk voor vakantiegangers. Je kunt op avontuur gaan zonder je daarvoor blut te betalen.”


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.