fbpx
‘De kleine dingen maken het een belevenis’

‘De kleine dingen maken het een belevenis’

‘De kleine dingen maken het een belevenis’

Vakantieverblijf

Een gevoel van rust verwelkomt je op het moment dat je de poort opendoet van Oso Josich aan de Van Roosmalenstraat. “Het is een vrij rustige buurt en niet in het centrum, maar ook niet ver van het centrum en het uitgangsleven. Dat maakt het interessant voor vakantiegangers”, vertelt eigenaresse Lucille Wijnstein- Lionarons over de gunstige ligging.

Het huis is in 1970 gebouwd en een nalatenschap van haar moeder Jos en vader Erich, naar wie het ook is vernoemd. “Als herinnering aan mijn ouders hebben we de naam Oso Josich bedacht. Mijn vader heeft het huis met heel veel liefde gebouwd. Deze liefde en warmte willen wij meegeven aan vakantiegangers die Suriname bezoeken.”

‘De kleine dingen maken het een belevenis’

Het huis is ooit ingericht door haar vader. Alhoewel hiervan niet veel meer te merken is, zijn er toch wat elementen aanwezig die karakteristiek zijn voor die tijd. “De stenen muur in de woonkamer is heel typisch voor de jaren zeventig en dat hebben we eigenlijk behouden na de grote renovatiebeurt. Het geeft het huis zeker karakter”, vertelt Lucille lachend. Het huis dat sinds 1974 niet meer bewoond werd door de familie, omdat zij verhuisden naar Nederland, werd toen al verhuurd aan diplomaten en grote bedrijven. “Toen had mijn moeder de zorg ervan in handen.” Sinds 2004 is dat nu een aangelegenheid van Lucille en haar echtgenoot Milton.

Ruime tuin

Met een beneden- en bovenverdieping die maximaal twaalf personen kunnen accommoderen, biedt Oso Josich toch nog de nodige privacy. “Het is ruim en dat krijgen we vaak genoeg te horen van gasten. Je zit niet op elkaars lip, want soms wil je gewoon niet de hele dag bij elkaar zijn.” Met een ruime tuin rondom blijkt dat meer dan waar te zijn. Het is niet alleen ideaal voor wie aan de drukte binnenshuis wil ontsnappen, het biedt ook vertier voor gezinnen met kinderen die op vakantie zijn. De tuin is ook plek waaraan de eigenaresse haar beste jeugdherinneringen over het huis heeft. “Die ontspanning of zelfs ontsnapping wil ik ook meegeven aan onze gasten.”

Karakteristiek

Er is een volledig nieuwe pergola aangebouwd waaronder de gasten straks lekker weg kunnen luieren of verzonken zijn in een boek. Voor Lucille en haar familie is de warme gastvrijheid het unieke van Oso Josich. “Je krijgt niet slechts de sleutels in handen en dan zij we klaar. Nee, het zijn de kleine dingen die het een belevenis maken voor onze gasten. Je moet het gevoel hebben dat je bij vrienden thuis op visite bent en ook kan genieten van je privacy en rust.” En dat is ook wat Lucille proeft uit de reacties van haar gasten. “Wij streven ernaar om een zo aangenaam mogelijk verblijf in Suriname te bieden aan onze gasten. Oso Josich moet een thuis ver weg van je huis zijn en dat ervaren onze gasten zeker ook.”

Warme gastvrijheid

Er is een volledig nieuwe pergola aangebouwd waaronder de gasten straks lekker weg kunnen luieren of verzonken zijn in een boek.

Voor Lucille en haar familie is de warme gastvrijheid het unieke van Oso Josich. “Je krijgt niet slechts de sleutels in handen en dan zij we klaar. Nee, het zijn de kleine dingen die het een belevenis maken voor onze gasten. Je moet het gevoel hebben dat je bij vrienden thuis op visite bent en ook kan genieten van je privacy en rust.” En dat is ook wat Lucille proeft uit de reacties van haar gasten. “Wij streven ernaar om een zo aangenaam mogelijk verblijf in Suriname te bieden aan onze gasten. Oso Josich moet een thuis ver weg van je huis zijn en dat ervaren onze gasten zeker ook.”

Lees meer berichten uit de categorie .

augustus 1, 2019

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.