fbpx
Een ‘echt paradijsje’ om tot rust te komen

Een ‘echt paradijsje’ om tot rust te komen

Een ‘echt paradijsje’ om tot rust te komen

Dagje uit

Ongerepte sfeer

Naar Da Kaboera Resort, gelegen in het dorp Powakka te district Para, is het vanuit de afslag van de Afobakaweg nog zo’n vijf minuten rijden. Vanaf de inrit gezien lijkt het op een eenvoudige plek met enkele hutjes tussen de bomen. Maar het blijkt een waar gemaksparadijs om tot rust te komen.

“Het echte paradijsje is achterin waar de kreek is”, vertelt Chantalle Sweet tijdens de verrassende rondleiding. Zij en echtgenoot Henk openden augustus 2017 het unieke recreatieoord. Al gelijk na de opening was er een stormloop van families, groepen maar ook van bedrijven die regelmatig het resort bezoeken en eventueel geheel afhuren.

Een ‘echt paradijsje’ om tot rust te komen

Op het voorgedeelte staat de cabana voor maximaal tien personen met keuken, sanitair, balkonterras en aircoslaapkamers. Er zijn verder grote en kleine open ‘kampen’, van hout en met dakbedekking van palmbladeren en houtshingles, die koel blijven als de zon fel is. Maar ook een voetbalveldje, speeltuin en een ‘hangmattenpark’. Bezoekers zitten ontspannend en heerlijk picknickend op de grond. De vele behouden bomen verhogen de ongerepte sfeer. Een vijftig meter lang looppad leidt naar het echte paradijsje waar eveneens mooie kampen zijn en gezwommen wordt. In het midden van de verkwikkende kreek, met karakteristiek donker water, is een natuurlijk eilandje. Om de zoveel meters geven paaltjes het waterpeil aan. Er zijn duidelijk zichtbare waarschuwings- en mededelingenborden. “De veiligheid en rust voor onze bezoekers staan bij ons hoog in het vaandel”, zegt Chantalle hierover.

Heerlijke zwemplaats

Da Kaboera is het Arowaks voor ‘heerlijke zwemplaats’. Het werkteam bestaat merendeels uit personen afkomstig uit het dorp Powakka. Beheerder Eric is vol lof over het echtpaar Sweet. “Ze poweren Powakka ook op vele andere wijzen”, vertelt hij over ondersteuning van het oord bij sociale en sportactiviteiten in het dorp. De Nederlandse Gijs, die met vrienden op vakantie is in Suriname en aan het water heeft overnacht, zegt dat Da Kaboera “de juiste keuze is geweest om tot rust te komen”. Ook de zusters Maloncy genieten met twintig familieleden onder een grote kamp, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin en op het voetbalveld. Er komt binnenkort een avontuurlijke zipline aan de rand van het oord, vlak bij het bos. Ook zijn een restaurant en giftshop gepland naast het aanwezige ijsfabriekje waar foamboxen worden verhuurd.

Chantalle trots: “Zo willen we het bezoeken van Da Kaboera vereenvoudigen en hoeven onze gasten zich niet druk te maken over plek in de auto voor koelboxen.”


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.