fbpx
In de voetstappen van een familie legende

In de voetstappen van een familie legende

In de voetstappen van een familie legende

Martha Mireille - 50 jaar

Vernieuwende stijl

Het ondernemersbloed stroomt al zeker een eeuw binnen de familie Brahim. Het begon met opa Michel Brohim, wiens naam foutief werd genoteerd in het bevolkingsregister. Hij vertrok in de jaren 1900 met zijn gezin uit Libanon, op zoek naar een betere toekomst in Suriname. Schoenenwinkel Martha Mireille bestaat vijftig jaar. Dankzij een modieuze, Europese kwaliteitscollectie blijven haar klanten bijdetijds erbij lopen.

“Dankzij mijn opa die het terrein aan de Zwartenhovenbrugstraat 153 had gekocht, hebben mijn moeder en vader – Trees en Mike Brahim – in 1969 schoenenwinkel Martha Mireille, vernoemd naar mijn jongste zusje, kunnen opzetten”, vertelt zoon Michel Brahim.

In de voetstappen van een familie legende

Hij en zijn vrouw Mardya hebben de zaak nieuw leven ingeblazen. Na het overlijden van zijn vader, drie jaar geleden, besloot het koppel deze vijftigjarige familielegende voort te zetten. “Mijn vader had mij dat gevraagd voordat hij overleed en op het hart gedrukt zijn legend levend te houden.”

Ondernemen zit ze gewoon in het bloed. “Als kleine jongen al moest ik in de schoenenwinkel helpen”, vertelt Michel lachend. Ook zijn vaderstond toen na zijn werk als mijnbouwkundig ingenieur in de winkel
met zijn vrouw. “Met de voor die tijd vernieuwende stijl, de toewijding, de goede smaak, de juiste inkoop en het enthousiasme van mijn ouders was Martha Mireille niet meer weg te denken als het ging om schoenen”, rakelt Michel op. Het overgrote deel van het werk in de winkel, is in handen van zijn vrouw Mardya. Met haar liefde voor schoenen en ondernemen houdt zij de collectie van Martha Mireille bijdetijds voor hun klanten.

“Schoenen zijn onze specialiteit en we houden zo goed als mogelijk de verschillende trends in de gaten. In het begin was dat weleen uitdaging, maar intussen weten we steeds beter wat onze klanten willen”, vertelt Mardya enthousiast en zelf schoenenliefhebber. Met een veelzeggende lach: “Er zijn heel weinig vrouwen die niet van schoenen houden. Het is een lust om een winkel binnen te stappen die stijlvol is ingericht. Dat aangename gevoel willen we onze klanten geven als ze in onze winkel komen.” Martha Mireille heeft oog voor comfortabele leren schoenen voor het werk én trendy uitgaansschoenen, voor zowel heren als dames. Niet alleen het assortiment is bijdetijds, ook het pand kreeg een renovatiebeurt. “We hebben de winkel een facelift gegeven en een nieuw filiaal geopend aan de Johannes Mungrastraat 8.” In een gekoelde ruimte kun je, in zowel de hoofdwinkel als het filiaal, de beste service verwachten, omringd door een breed scala aan schoenen voor het gehele gezin en kleurrijke schilderijen van Surinaamse kunstenaars.

Als gegoten

Het aanbod van modieuze en Europese kwaliteitsschoenen heft Martha Mireille altijd onderscheiden van andere winkels. “Wij staan voor schoenen van hoogwaardige materialen, met een trendy imago en een elegante uitstraling. En niet alle voeten zijn hetzelfde”, vertelt Mardya over het maat werk dat Martha Mireille biedt. In het assortiment is voor vrijwel elke voet iets passend, ook de ‘probleemvoet’. “Zo hebben wij schoenen met een bredere leest voor de vollere voet, die toch stijlvol zijn.”

Naast ‘aangename winkelsfeer’ heeft Martha Mireille klantvriendelijkheid, klantenservice en eerlijk advies hoog in het vaandel. “Daarmee willen wij het verschil maken en dat geeft ons na vijftig jaar nog steeds bestaansrecht. De schoenen moeten niet alleen mooi zijn aan je voeten, maar ook als gegoten zitten. Zodat onze slogan op jou van toepassing is: ‘Martha Mireille, My Favourite Shoes’.”


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.