fbpx
Innovatief voor solide veiligheid

Innovatief voor solide veiligheid

Innovatief voor solide veiligheid

Solid Security

Unieke diensten

Het begon voor Giovanni Tjong-A-Hung, directeur en oprichter van Solid Security NV, ooit als een jongensdroom. “Als kleine jongen ben je altijd onder de indruk van een man in een uniform en een wapen. Daaraan heb ik vormgegeven door een beveiligingsbedrijf te starten”, vertelt hij lachend, met zichtbare trots. Toen hij in 2003 terugkwam naar Suriname, na zijn studie in het buitenland, begon zijn daadwerkelijke avontuur in de beveiligingsbranche.

“Het was of in het bedrijf van mijn familie stappen of iets anders beginnen waarvoor ik niet alleen passie had, maar ook ermee kon verdienen en de samenleving helpen kon door haar veilig te houden”, vertelt Tjong A Hung. Wat eerst een simpele meldkamer was, is uitgegroeid tot een solide, door technologie gedreven innovatief beveiligingsbedrijf.

Solid Security was de eerste dat vijftien jaar geleden begon met automatische sms-alerts bij alarmmeldingen. Dit systeem is nu volledig online te controleren met een smartphone-applicatie. “Beveiliging is niet alleen een bewaker trainen, het is ook meegaan met de technologische ontwikkelingen om de garantie ervan te ondersteunen.
En dat is wat Solid Security doet”, vertelt Tjong-A-Hung.

Innovatief voor solide veiligheid

Naast beveiliging voor zowel huishoudens als grote bedrijven, biedt Solid Security tal van unieke diensten. Deze dragen bij aan de veiligheid en bewaking van productieprocessen en mensen binnen een bedrijf. Met zijn GPS-Fleet Management Systeem en Telematicscloudservices maakt Solid Security maximaal gebruik van wat technologie te bieden heeft. Door middel van sensoren en GPS-tracking kan een bedrijf met een autopark vaststellen waar de voertuigen zich bevinden en wordt data van het voertuig en de bestuurder bijgehouden. Het biedt tal van mogelijkheden. “Wil je het rijgedrag van je chauffeurs verbeteren, wil je weten hoeveel tijd men bij een klant heeft besteedt en zelfs sensoren die meten of de temperaturen in koelwagens constant zijn”, somt Tjong-A-Hung enkele op.

Onzichtbare gronddetectie- systeem

Een ander beveiligingssysteem dat Solid Security biedt, is dat met ondergrondse detectie-ringen, die rondom een gebouw of huis aangelegd worden. Zodra een voertuig of persoon zich binnen deze ringen op het terrein begeeft, zorgen sensoren ervoor dat hiervan melding wordt gemaakt. Andere innovatieve toepassing waarmee Solid Security werkt, zijn automatische blusapparaten speciaal bestemd voor industriële en gevoelige IT-omgevingen.

Tjong-A-Hung: “Innovatief te werk gaan is een must binnen deze sector. Naast persoonlijke veiligheid, biedt Solid Security met de nieuwe diensten nu ook tijd- en kostenbesparende tools aan bedrijven om hun bedrijfscontinuïteit te beschermen.”


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.